La Râmnicu Vâlcea începe Festivalul de Teatru VERSUS 2022

0

Spectacole din România, 12 la număr, workshop-uri, ateliere de teatru, o dublă lansare de carte și alte surprize vor avea loc în cadrul celei de a-III-a ediții a Festivalului de Teatru ”Versus”, eveniment care începe luni 21 noiembrie la sediul Teatrului Anton Pann din Râmnicu Vâlcea. Și pentru că tema de anul acesta este „Actor versus Marionetă”, directorul executiv al festivalului, Octavian Costîn, împreună cu directorul artistic al festivalului, Mateea Marin, au creat două secțiuni: una dedicată spectacolelor de teatru de repertoriu( Portugalia, Escu…,Chapter two, Angajare de clovn, Insecte, Toxic, Povestea nespusă a spânului,“O viață. O șosetă, un vis și o mașină de scris“ și cea de a doua dedicată celor mici, spectacole de teatru de păpuși (Ana și Regatul Vitamin, Alladin și lampa fermecată și Fata Moșului și fata Babei).

Deschiderea oficială a festivalului este programată luni 21 noiembrie, de la ora 18,00, când în foaierul Teatrului Anton Pann  va avea loc o dublă lansarea de carte. Este vorba de ”Tegument” și ”Diversiune în eter” autor Radu Dinulescu, cunoscut om de teatru, regizor, scenarist, traducător, director de teatru, coordonator de proiecte europene, profesor de teatru, o personalitate în lumea artistică. Despre „Tegument” „Un OZN literar”, cum l-a calificat Matei Vișniec”, este un roman cu adresabilitate universală, care se lasă greu din mână, până la ultima pagină. ”Diversiune în eter” cea de  a doua carte, ne prezintă aventurile unor adolescenți din cartierul Țiglina 1, în perioada 1966 – 1970, care descoperă pe rând teatrul, sexul, moartea, muzica rock, minciuna comunistă, Metronomul lui Cornel Chiriac, Securitatea Statului, Combinatul Siderurgic…, două cărți pe care sigur vi le doriți în biblioteca dumneavoastră.

De la ora 19.00, în aceeași zi de 21 noiembrie, seria de spectacole cuprinse în festival este deschisă de Teatrul Anton Pann cu spectacolul ”Portugalia”, regia Tavi Costin, cea mai recentă premieră a Teatrului Anton Pann, spectacol care până acum s-a jucat cu săli pline. Toate spectacolele din festival se vor juca la sediul Teatrului Anton Pann, excepție făcând Teatrul Municipal Ariel, al cărui spectacol “Escu” se va juca la Sala Sindicatelor, în data de 22 noiembrie de la ora 20.00. Ediția de anul acesta a festivalului se va încheia duminică 27 noiembrie cu spectacolul ”Toxic” al Teatrului Toma Caragiu din Ploiești, un spectacol în regia lui Florin Piersic jr.

Începe Festivalul de Teatru ”VERSUS”- 2022. Timp de o săptămână la Râmnicu Vâlcea, în perioada 21-27 noiembrie, o să ne bucurăm de munca depusă de trupele de teatru invitate, trupe ce vin din mai multe colțuri ale țării și de piesele lor pline de mister și culoare, cu ar fi (Teatrul “Mihai Eminescu “Botoșani, Teatrul Municipal “Bacovia“ Bacău, Teatrul “Toma Caragiu“ Ploiești, Teatrul “George Ciprian“ Buzău, Asociația Sirius Art, Teatrul Municipal Ariel, Teatrul de Păpuși Brăila și Teatrul Anton Pann).

Deviza Festivalului ”Versus” de anul acesta este: ”Împreună să ne bucurăm de teatru!”

Daniela Ștefănescu

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here