Vâlcea: Implementarea programului pentru școli al României în luna aprilie 2018

0
Prefectul județului Vâlcea, Florian Marin

Prefectul județului Vâlcea, Florian Marin, informează asupra gradului de implementare a Programului pentru școli al României, în luna aprilie 2018, desfășurat și la nivelul județului Vâlcea pentru anul școlar 2017-2018.

În baza contractului de furnizare nr. 12952/1870/28.09.2017 privind achiziționarea și distribuția produselor lactate și de panificație pentru elevii din învățământul primar și gimnazial de stat și privat, precum și pentru copiii preșcolari din grădinițele de stat și private cu program normal de 4 ore și a actelor adiționale emise ulterior, 32.952 de elevi și copii preșcolari din județul Vâlcea au beneficiat, în luna aprilie, de produse lactate și de panificație.

Direcția de Sănătate Publică Vâlcea, în baza competențelor stabilite prin H.G. nr.640/2017, prin compartimentul de resort, a dispus verificarea spațiilor  de depozitare a produselor lactate și de panificație distribuite în cadrul programului, monitorizarea temperaturii în spațiile frigorifice și asigurarea apei potabile în unitățile școlare din județul Vâlcea.

În cursul lunii  aprilie 2018, au fost verificate următoarele unități școlare: Liceul George Țărnea, Grădinița și Școala cu clasele I –VIII din Băbeni, Școala cu clasele I-VIII din Șirineasa, Școala gimnazială nr.9 din Râmnicu Vâlcea, Școala gimnazială Anton Pann din Râmnicu Vâlcea, Liceul Antim Ivireanul din Râmnicu Vâlcea, Școala gimnazială nr.13 din Râmnicu Vâlcea, Școala Gimnazială nr.2 și Liceul Constantin Brâncoveanu din Horezu, Grădinița cu program normal Buleta Mihăești.

Nu au fost constatate deficiențe și s-au făcut recomandări privind respectarea  legislației sanitare în vigoare.

Cu privire  la furnizarea merelor, pentru preșcolarii din grădinițele cu program normal de 4 ore de stat și particulare acreditate și pentru elevii din învățământul primar și gimnazial de stat și particular pentru anul școlar 2017-2018,  a fost publicată documentația de atribuire  a contractului  de către Consiliul Județean Vâlcea la începutul lunii aprilie, iar  după procedura de verificare, ANRP a respins documentația, precizând că este necesară încheierea unui acord cadru, în conformitate cu prevederile Ordinului nr.19/37/2018 privind aprobarea documentației standardizate de atribuire.

Referitor  la măsurile educative care însoțesc distribuția laptelui și produselor lactate, Consiliul Județean Vâlcea a predat Inspectoratului Școlar Vâlcea rechizitele școlare achiziționate, necesare derulării măsurilor educative pentru elevii și preșcolarii care participă la atelierele tematice „Drumul laptelui” și „Laptele – un aliment sănătos”.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here