Centrul de inovare digitală Smart eHub, un aliat în accelerarea digitizării firmelor românești

0

În data de 9 octombrie 2019, USH Pro Business împreună cu Smart Alliance și Elinclus, au organizat prin Centrul de Inovare Digitală Smart eHUB, la sediul Bibliotecii Centrale a Universității ”Politehnica” din București, evenimentul SMARTeMATCH, un eveniment de matchmaking care s-a bucurat de un real succes.

Evenimentul a oferit participanților oportunitatea de a lua parte la o serie de întâlniri prestabilite pe baza profilurilor și a intereselor firmelor. În urma acestora, firmele participante au identificat oportunități de dezvoltare a afacerilor inclusiv prin  folosirea de servicii de digitizare.

Misiunea Centrului de inovare Digitală Smart eHUB este de a contribui activ la transformarea digitală regională, prin susținerea companiilor în dezvoltarea strategiilor de dezvoltare și prin implementarea unor soluții inovatoare concrete. Prin intermediul centrului este facilitată comunicarea dintre furnizorii de soluții digitale și agenții economici care doresc să implementeze soluții tehnologice, de digitalizare, etc.

”Evenimentul SMART eMATCH a fost un succes datorită contribuției membrilor fondatori Smart eHUB. La eveniment au participat și membrii ecosistemului de inovare ai centrului USH Pro Business, fie în calitate de ofertanți de servicii, fie în calitate de potențiali cumpărători. Vom continua să organizăm astfel de evenimente și în următorii ani alături de alte serivicii de accelerare a transformării digitale. În România va trebui să alergăm mai repede spre digitizare decât în alte țări dacă vrem să recuperăm rămânerile în urmă. Soluția digitizării firmelor nu este ceva opțional ci obligatoriu pentru a rezista pe piață”, a declarat conf. univ. dr. Costin Lianu, Director General USH Pro Business și președinte  în exercițiu Smart eHUB.

”Membrii clusterului Smart Alliance au beneficiat substanțial de aceste întâlniri, având posibilitatea să ofere soluții de digitalizare altor participanți. Prin acest eveniment, Smart Alliance își consolidează poziția de furnizor de servicii de digitalizare la nivel regional și internațional” a declarat Florian Simionescu, membru fondator al Smart Alliance, Președinte Integrisoft Solutions.

”Sunt entuziasmată de succesul acestui eveniment care a reprezentat o modalitate rapidă și ușoară de a ne prezenta firmele unor parteneri noi sau a unor piețe noi. Ne așteptăm la o creștere a ratei de succes a acestui tip de evenimente, întrucât antreprenorii români încă trebuie să se familiarizeze cu folosirea pe larg a acestui instrument pentru creșterea afacerilor” a declarat doamna Emanuela Modoran, inițiator și Coordonator Executiv al Smart eHUB.

”Am avut oportunitatea de a prezenta și discuta oportunitățile de dezvoltare ale unor proiecte și parteneriate noi pentru membrii clusterului ELINCLUS. Totodată, faptul ca programul întâlnirilor a fost foarte eficient prestabilit, mi-a permis să particip la câteva cursuri la Universitate și să mă întorc pentru a participa și la alte întâlniri” a declarat dr. ing. Bogdan Mihăilescu, Manager ELINCLUS Cluster.

Misiunea centrului de inovare Smart e HUB este de a furniza servicii digitale în special companiilor din sectorul privat, dar și către sectorul public, fiind capabil să ofere cea mai bună expertiză și cele mai bune competențe în domeniul tehnologiilor necesare transformării digitale, cum ar fi: servicii de fabricație electronică, proiectare pentru fabricație, servicii digitale de externalizare, procesare de date, IoT, IIoT, Industry 4.0, M2M, inteligență artificială, robotică, servicii de cloud, smart manufacturing, tehnologii laser, printare 3D, blockchain, GIS, etc.

Smart eHUB se adresează problemelor privind digitalizarea regională prin furnizarea de servicii personalizate IMM-urilor din regiune. Coordonatorii dețin cele mai bune competențe pentru a oferi soluții de digitalizare către ecosistemul regional care nu are o percepție foarte clară asupra beneficiilor aduse de digitalizare. Într-un context inovativ regional modest față de restul Europei, Smart eHUB vine ca o soluție eficientă în deschiderea companiilor spre digitalizare.

Loading...

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here