Râmnicu Vâlcea: SPOVEDANIA UNUI JURNALIST, piesa scrisă de Gheorghe Smeoreanu, la Teatrul Anton Pann

0

Spectacolul SPOVEDANIA UNUI JURNALIST după piesa scrisă de jurnalistul Gheorghe Smeoreanu, se joacă și la Râmnicu Vâlcea – duminică, 10 iunie 2018, în Sala Mare a Teatrului Anton Pann, ora 19.00.

După premiera oficială, eveniment care a avut loc la Teatrul Alexandru Davila din Pitești, textul jurnalistuilui Gheorghe Smeoreanu SPOVEDANIA UNUI JURNALIST spectacol pus în scenă de Bogdan Cioabă, regizor la Teatrul din Pitești, se joacă și la Teatrul Anton Pann din Râmnicu Vâlcea. Reprezentația este programată pentu ziua de duminică, 10 iunie, ora 19.00. Biletele pentru acest spectacol s-au pus în vânzare la agenția de bilete a Teatrului Anton Pann.

Suntem convinși că mulți dintre dumneavostră, măcar din curiozitate, ați dori să vedeți spectacolul. Pe jurnalistul Gheorghe Smeoreanu îl cunoașteți din articolele de presă, din emisiunile de televiziune sau din cărțile pe care le-a lansat de-a lungul timpului. Fiiind unul dintre veteranii presei, Gheorghe Smeoreanu, și-a făcut un nume în breasla domniei sale. Iată, acum aveți posibilitatea să îl cunoașteți și în postura de dramaturg. Una dintre cărțile pe care le-a lansat la finele anului 2017, “Lumină și întuneric” s-a epuizat foarte repede. Atunci, ca și alții, am fost curioși să vedem cum scrie. Și vă asigurăm că scrie bine. Ca să știi să scrii trebuie să citești mult și slavă Domnului, Smeoreanu a citit și citește.

Spectacolul SPOVEDANIA UNUI JURNALIST care se va juca duminică 10 iunie, pe scena Teatrului Anton Pann din Râmnicu Vâlcea, stârnește curiozitate în rândul jurnaliștilor și nu numai. Așa cum scria Iulia Bădulescu, într-un articol publicat pe 22 mai, imediat după premieră:

,Spovedania unui jurnalist” este o piesă sinceră. Te regăsești în personajul principal cu bune și rele. Dacă îți dai ochii peste cap și spui că tu nu ai trecut prin dilemele prin care trece jurnalistul lui Smeoreanu, înseamnă că nu ești jurnalist. Sau cel puțin nu ești un jurnalist bun. Acțiunea piesei oferă pretextul ca în scenă să fie introdusă și divinitatea, într-un context care naște un savuros umor de situație. L-am regăsit aici pe Smeoreanu din lungile și parcă interminabilele controverse teologice pe care le are cu… profanii din presa argeșeană. Firește, din piesă nu putea lipsi nici personajul politicianului, un cinic cu nimic mai presus sau mai prejos decât jurnalistul însuși.

Acestea fiind spuse, vă lansăm invitația să veniți duminică 10 iunie, de la ora 19.00,  și să vă bucurați si de acest spectacol.

„Spovedania unui jurnalist“, după un text scris de  Gheorghe Smeoreanu, regia Bogdan Cioabă, scenografia Cristina Ciucu. Din distribuţie fac parte actorii: Tatiana Serghi, Mirela Popescu, Gabriel Gheorghe şi Adrian Duţă.

Daniela Ștefănescu

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here