Erasmus+, InterSTEM – Utilizarea interdisciplinară a științei, tehnologiei, ingineriei și matematicii pentru predarea disciplinelor non-STEM în învățământul obligatoriu

0
Erasmus+, InterSTEM - Utilizarea interdisciplinară a științei, tehnologiei, ingineriei și matematicii pentru predarea disciplinelor non-STEM în învățământul obligatoriu

Membrii Asociației de Studii Socio-Economice și reprezentanții celorlalte organizații partenere din consorțiul InterSTEM s-au întâlnit online pe 11 martie 2021 pentru a discuta asupra sarcinilor și pașilor necesari pentru crearea “Schiței metodologice pentru procesul de predare a materiilor non-STEM în învățământul obligatoriu, prin povestiri și tehnici de gamificare pentru a facilita învățarea experiențială imersivă bazată pe STEM (știință, tehnologie, inginerie și matematică)”.

Acest proiect Erasmus+ reunește cinci entități europene active în domeniul educației și formării. Pe parcursul celor 24 de luni ale acestui proiect, accentul va fi pus pe introducerea de metode inovatoare și ludice pentru predarea materiilor non-STEM precum istorie, geografie, biologie, limbi străine sau economie, folosind intrumente STEM în sectorul educației obligatorii.

Totodată partenerii au discutat despre situațiile locale privind pandemia.

De asemenea, în funcție de evoluția ei, partenerii vor încerca să se întâlnească în timpul verii în Assen, Olanda. O decizie nu a putut fi luată încă, din cauza situației neclare a COVID-19 și a restricțiilor legate de creșterea îmbolnăvirilor în toată Europa.

Site-ul proiectului este disponibil la urmatoarea adresă https://interstem.education sau pe pagina Facebook Inter STEM.

Acest proiect educațional este finanțat de Comisia Europeană.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here