Valutiști luați la puricat de polițiștii olteni

0

4 persoane au fost surprinse în flagrant în timp ce desfășurau activități de schimb valutar fără autorizație, pe raza municipiului Slatina

Miercuri, 20 iunie 2018, începând cu orele 10,00, lucrătorii de politie din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice au efectuat o acțiune pe raza municipiului Slatina, județul Olt, pe linia prevenirii și combaterii faptelor ilicite ce se comit la regimul caselor de schimb valutar, de amanet și a schimburilor ilegale practicate de anumite persoane fizice neautorizate.

În urma verificărilor efectuate în zona “VACANȚA”, de pe raza municipiului Slatina,  au fost surprinși în flagrant patru bărbați, cu vârste cuprinse între 31 și 63 de ani, care desfășurau activități de schimb valutar fără autorizație.

Aceștia au fost conduși la sediul IPJ Olt, în vederea legitimării și luării masurilor legale, ca urmare a nerespectării legislației în domeniu.

Astfel, au fost aplicate patru sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 15.000 lei, pentru nerespectarea prevederilor Lg.12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități de comerț ilicite.

Ca măsură complementară, s-a dispus ridicarea în vederea confiscării a sumelor de bani tranzacționate în mod ilicit. Polițiștii au beneficiat de sprijinul lucrătorilor Serviciului de Acțiuni Speciale Olt.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here