Eşti curios să afli despre noile apariţii din domeniul digital? Ai vrea să fii la curent cu utilităţile aduse de internet, atât în sfera distracţiilor şi relaxării, cât şi în domeniile “responsabilităţilor pentru adulţi”? Toate industriile au evoluat în ultimii ani, însă unele au avut o ascensiune incredibilă datorită avantajelor aduse de mediul online. Până nu de mult, orice nevoie sau îndatorire necesită deplasarea fizică a beneficiarului la provider, acest lucru diminuându-se odată cu evoluţia tehnologiei şi transferul făcut de către unele instituţii în mediul online. Acest lucru se vede atât în dezvoltarea entertainment-ului, cât şi în domeniile sociale.
Entertainment-ul modern
1.Jocurile de Noroc sunt un subiect destul de controversat datorită persoanelor care au transformat această activitate socială într-un viciu. Cu toate acestea, bucurându-te responsabil de timpul liber petrecut fie pariând, fie jucându-te unul dintre multiplele jocuri tip cazino, pe platforme sigure, ale unor provideri legali, te poţi bucura de un venit suplimentar, în timp ce te relaxezi. Case de pariuri precum agentia Unibet, pun la dispoziţia membrilor lor, game vaste de sporturi şi pariuri, din care pariori pot alege evenimentele sportive în care vor să investească timp şi bani. Accesibilitatea universală, de oriunde, oricând, nu este însă, cel mai mare avantaj, acesta fiind oferta vastă de bonusuri pentru pariuri, disponibilă atât pe platformele de desktop, cât şi pe cele pentru mobil.
2. VR-ul (Virtual Reality) este o inovaţie care însă îşi are originile în istorie, mai exact, înainte de anii 1860. Cu toate acestea, neputând fi dezvoltat şi înţeles corect de către public, nu a evoluat foarte mult, până în secolul XXI, când internetul i-a permis aplicarea în mai multe domenii. Deşi această tehnică de transpunere a unei persoane într-un univers paralel, este foarte populară în sfera entertainment-ului, iniţial a fost concepută pentru exerciţiile militare şi experimentele medicale.
3. Gaming-ul este o activitate care se poate practica atât individual, cât şi în reţea. Această modalitate de petrecere a timpului liber nu se mai realizează doar acasă, având scopul relaxării, ci şi în campionate la nivel mondial, organizate pentru pasionaţii din diverse categorii, fie sportive (FIFA, Madden NFL), fie MMORPG-uri (“Massively Multiplayer Online Role-Playing Game” – World of Warcraft, Guild Wars 2, Final Fantasy, Blade & Soul) sau MOBA (“Multiplayer Online Battle Arena” – LOL 2, Dota, Heroes of the Storm).
4. Divertismentul clasic pune accent pe evenimentele cultural-artistice şi pe prezentarea de conţinut creativ. Această sferă cuprinde mai multe domenii, printre care muzică, arta vizuală şi teatrală, dar şi literatură şi crearea de conţinut (stand-up). Acestea au evoluat foarte mult cu ajutorul internetului, în mod special datorită avantajelor pe care le permit, precum:
• Live-streaming-ul (concerte, reprezentaţii, show-uri);
• Protejarea mediului şi creşterea longevităţii achiziţiilor (cărţile, muzica);
• Capacitatea de a revedea un moment artistic (spectacole, proiecţii, evenimente cultural-artistice);
• Accesul nelimitat, la orice oră din zi sau din noapte (galerii de artă);
• Diversificarea foarte mare a opţiunilor pe care le ai, indiferent unde te-ai afla.
Transferul serviciilor offline-ului în online
Utilitatea internetului în viaţa de zi cu zi, se resimte foarte mult în ajutorul adus de industriile societăţilor moderne, precum cele bancare, comerciale, de învăţământ sau medicale. Acestea favorizează petrecerea a cât mai puţin timp la cozi sau în trafic, ajutând foarte mult la organizarea unei agende pline. Comparativ cu anii precedenţi, în care erai nevoit să incluzi într-o zi aglomerată şi mersul la bancă pentru achitarea utilităţilor sau simple transferuri bancare, ori ridicarea analizelor medicale de la ghişeu, astăzi, toate aceste îndatoriri se pot face cu doar câteva click-uri.
Foarte multe instituţii au dezvoltat aplicaţii care permit accesul la contul personal la orice oră din zi sau din noapte, ori facilitează comunicarea prin modalităţi diverse. Astfel, dacă ai nevoie de ajutor, trebuie doar să te conectezi la internet şi să deschizi aplicaţia dorită, fără a mai aştepta.
Deşi internetul este un ajutor de nădejde, care permite realizarea a cât mai multor lucruri, într-un timp cât mai scurt, nu trebuie să uiţi de importanta socializării directe, fata în faţă. Nu îţi petrece tot timpul închis în universul virtual şi bucură-te de momentele speciale alături de prieteni şi familie, fiind prezent nu doar fizic, ci şi psihic şi emoţional.