Claudiu Năsui: Noul Cod Penal îl spală spală pe Liviu Dragnea de condamnări

0

Deputatul USR Claudiu Năsui reclamă ceea ce s-a întâmplat astăzi în Camera Deputaților: “Ceea ce s-a întâmplat este foarte dureros: s-a votat codul penal PSD, codul care îl spală pe domnul Liviu Dragnea de condamnările și de infracțiunile comise. Practic, Codul Penal a fost rescris de infractori, pe modelul republicilor bananiere și în nici un caz ca într-o țară civilizată europeană.”

Deputatul descrie că ceea ce urmează este contestarea legilor la Curtea Constituțională, în cel mai scurt timp posibil, din moment ce modificările au fost făcute în regim de urgență, astfel lăsându-se foarte puțin timp pentru contestații. Acesta asigură că juriștii USR se ocupă deja de acest lucru și reamintește că Președintele României poate întoarce cel puțin o dată legile.

În speranța că legile se vor întoarce și va mai fi un vot pe ele, deputatul face apel toți parlamentarii: “Doresc să reamintesc că ei sunt plătiți din bani publici pentru a reprezenta interesele cetățenilor care i-au votat, și nu cele ale unor infractori condamnați. Un apel special merge către reprezentanții minorităților fără de care aceste modificări nu ar fi trecut astăzi. În continuare, este mai important ca niciodată să rămânem vigilenți și uniți în a căuta binele României. John Stuart Mill spunea că oamenii răi nu au nevoie de nimic mai mult pentru a-și împlini voia, decât ca oamenii buni să se uite în altă parte și să nu facă nimic. Noi mergem înainte cu demersurile campaniei #farapenali, precum și cu opoziția fermă în fața acestor legi ale injustiției”, declară deputatul.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here