Jandarmeria Dolj alături de cetățeni la Zilele Municipiului Craiova

0

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Dolj şi Gruparea de Jandarmi Mobilă Craiova prezente la manifestările dedicate „Zilelor Municipiului Craiova” 

Efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dolj şi Grupării de Jandarmi Mobile Craiova, în cooperare cu lucrători din cardul IPJ Dolj, Poliţiei Locale Craiova şi ISU Dolj, vor asigura măsurile de ordine publică pe întreaga perioadă de desfăşurare a manifestărilor cuprinse în programul „Zilele Municipiului Craiova”.

Amintim, în acest sens, cele mai importante activităţi la care vor participa efectivele celor două unităţi, în perioada 31 mai – 09 iunie 2019.

Efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dolj vor asigura măsurile de ordine publică, în perioada 31 mai – 02 iunie 2019, pe timpul evenimentului „Craiova Street Food Festival”.

Totodată, în perioada 03 – 05 iunie, jandarmii doljeni vor asigura ordinea publică la spectacolele artistice ce se vor desfăşura în cartierele Valea Roşie, Rovine şi Brazda lui Novac, începând cu orele 18.00.

De asemenea, jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Craiova vor asigura măsurile de ordine publică atât în ziua de 06 iunie, la spectacolul artistic ce se va desfăşura în cartierul Craioviţa Nouă, precum şi în zilele de 07, 08 şi 09 iunie, la spectacolele ce vor avea loc în Piaţa „Mihai Viteazul”, din Craiova.

Participanţii la aceste adunări publice sunt obligaţi:

  1. să respecte recomandările făcute de organizatorii adunărilor publice, împuterniciţii acestora sau forţele de ordine;
  2. să se abţină de la acţiuni de natură a împiedica desfăşurarea normală a adunărilor publice şi să nu incite la asemenea acţiuni prin viu grai, manifeste sau alte mijloace audiovizuale;
  3. să părăsească imediat adunările publice sau locul unde acestea se desfăşoară, când au fost somaţi de către organizatori, împuterniciţii acestora sau forţele de ordine;

Misiunile jandarmilor au în vedere prevenirea şi combaterea oricăror fapte care aduc atingere legilor şi normelor de convieţuire socială precum şi depistarea, identificarea şi dispunerea măsurilor legale împotriva celor care comit acest gen de fapte.

Totodată, jandarmii îi invită pe participanţii la manifestări să acorde o atenţie deosebită bunurilor personale, să evite pe cât posibil să aibă la vedere obiecte de valoare care pot atrage atenţia, să manifeste răbdare, spirit de solidaritate, vigilenţă în locurile aglomerate, să respecte indicaţiile forţelor de ordine şi să solicite sprijinul acestora în situaţia în care este necesară intervenţia lor.

De asemenea, jandarmii îi sfătuiesc pe cetăţenii care participă la aceste spectacole împreună cu minori să manifeste o atenţie deosebită asupra acestora pentru a nu se pierde în mulţime, iar într-o astfel de situaţie să se adreseze forţelor de ordine aflate în dispozitiv.

Pe timpul desfăşurării manifestărilor dedicate „Zilelor Municipiului Craiova”, la sediul celor două unităţi de jandarmi vor fi constituite rezerve de intervenţie pregătite să intervină în cel mai scurt timp dacă situaţia operativă o va impune.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here