TOP 7 cele mai rezistente maşini în timp

0

Majoritatea autoturismelor noi nu sunt nişte maşini fiabile şi se strică după primii ani de folosire, mai ales pe drumurile ţării noastre. Una din cauze ar fi, în principal, producerea în masă de autoturisme şi, de cele mai multe ori, neatenţia la detalii. În anii 80-90, producătorii de maşini nu aveau fabrici moderne, iar piesele erau făcute manual, cu un mare plus de rezistenţă şi o calitate mai bună a metalelor.

Iată, mai departe, un top al celor mai fiabile şi rezistenţe maşini pe care merită să le cumperi:

1. Dacă te-ai întrebat vreodată de ce vezi în filmele de război, Toyota Hilux, încărcate cu pasageri şi mult armament, afla că ea este una dintre maşinile care prezintă cea mai mare fiabilitate. E o maşină japoneză, creată cu simţ de răspundere, fiind un autoturism care nu va ceda niciodată pe drum. Aceasta are un design rigid, în linii simple şi drepte, cu un aspect dur. În principiu, piesele de schimb nu se încadrează într-un buget foarte mic, aşa că specialiştii în mecanică recomandă înlocuirea pieselor uzate cu unele la mâna a doua, de la dezmembrări auto, unde se pot găsi elemente aproape noi şi de foarte bună calitate.

2. Mercedes-Benz este de mult timp în top cu mai multe modele, fiind nişte automobile bune şi rezistente, care au depăşit multe alte mărci şi la capitolul aspect. Acestea au montate piese de o calitate incredibilă, unele fiind montate manual. Din această categorie face parte şi SUV-ul G-class, construit încă de la prima generaţie. Un punct sensibil care se recunoaşte la această maşină este caseta de direcţie. În cazul în care deții acest model, pe site-ul www.dez.ro se găsesc piese de schimb din orice categorie.

3. Citroen 2CV este şi ea o maşină micuţă şi interesantă ca formă,veche, însă foarte rezistentă. Acest autoturism a fost creat în mod special pentru a cunoaşte peisaje rurale şi drumuri neasfaltate, dificile şi pline de pietriş sau noroi. Suportă încărcături uriaşe şi este o maşină gândită să se descurce excepţional în curse pe trasee accidentate. Mai rar întâlnită pe străzi în ziua de azi, această maşină rămâne în continuare apreciată.

4. Cum nu putea să lipsească din acest top, Audi se clasează şi el, nu printre ultimele locuri. Audi A8, modelul vechi de prima generaţie, te lasă să îţi petreci în el restul vieţii, fără bătăi de cap. Acesta are o caroserie de aluminiu şi piese de calitate, montate manual. Motoarele acestor autoturisme sunt unele excelent de bune, fiind unul dintre puţinele exemple de inginerie nemţească modernă, la cele mai înalte standarde.

5. Iată că şi Americanii au făcut câteva maşini nemuritoare şi aici este cazul generaţiei ZJ de Jeep Grand Cherokee, un model cu punţi extrem de rigide. Acesta are o mecanică supradimensionată, rezultând o maşină fiabilă şi dură.

 

6. Honda este şi a fost mereu o fabrică de maşini fiabile şi rezistenţe în timp. Maşinile japoneze sunt atât de bine gândite, încât nu se strică niciodată nimic la ele, decât după foarte mulţi ani de folosire. Designul exterior nu este unul extraordinar, însă păstrează forme plăcute, având un design simplist.

7. Alt Mercedes-Benz, binecunoscuta “Balena”, este celebrul W140. Fiind dintotdeauna o limuzină excepţională, această maşină oferă mult confort la volan şi este foarte impunătoare. Toate piesele regăsite pe acest model sunt asamblate manual şi sunt mereu de dimensiuni mai mari decât strictul necesar, pentru un plus de rezistenţă în timp.

Desigur că, lista poate să continue, întrucât sunt multe mărci de maşini care pun accent pe calitate şi care fabrică maşini ce îndeplinesc multe din condiţiile unui autoturism rezistent şi fiabil, acesta fiind un top al celor mai populare şi cumpărate modele din ultimii ani.

Loading...

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here