DRESS CODE FEMININ: Cum te îmbraci ca să arăţi bine la orice eveniment!

1

Deşi haina nu îl face pe om, aceasta contribuie, cu siguranţă, la o primă impresie. În viaţa de zi cu zi îţi este permis un stil personal, însă lucrurile se schimbă puţin atunci când vine vorba despre un dress code. Ca femeie, este bine să îţi pui în evidenţă feminitatea, delicateţea şi senzualitatea, fără să depăşeşti anumite limite. Respectarea dress code-ului este importantă şi reprezintă un semn de respect, atât pentru gazdă cât şi pentru locul în care te afli.

Uite câteva exemple de evenimente care necesită respectarea unui dress code:

  1. Garden party

În cadrul unui astfel de eveniment, paleta de culori este destul de variată. Poţi alege dintre toate culorile din natură, însă trebuie să ai grijă să nu iasă foarte mult în evidenţă. Decenţa este cheia unui look reuşit la o astfel de petrecere. Un garden party este o ocazie pentru a sărbători frumuseţea delicată a naturii, aşa că rochiile mini purtate cu tocuri criminale, spatele gol sau decolteu exagerat trebuie evitate. Nici accesoriile foarte glam nu te vor avantaja şi nu îţi vor câştiga aprecierea. Dacă petreci după-amiaza printre flori, este recomandat să alegi bijuterii simple şi fine. Dacă pare greu de compus o ţinută potrivită, atunci află că ai, totuşi, o libertate mare de alegere. Optează pentru simpleţe şi alege dintre mai multe modele de rochii în culorile anului 2018, potrivite acestui gen de eveniment. Poartă ceva drăguţ şi flatant şi vei fi pregătită să joci cu succes rolul unei zâne!

2. Black Tie

Iată un eveniment cu adevărat special, care impune o ţinută mai aparte. Black Tie este codul vestimentar care cere un look riguros, caracteristic balurilor, nunţilor şi premierelor de film sau de teatru. Femeile trebuie să poarte rochii lungi, care pot fi clasice, pe un umăr sau cu spatele decupat. Dacă îţi doreşti să ieşi din anonimat, poţi opta pentru o fustă lungă şi un top dintr-un material preţios. Pantofii vor fi mereu eleganţi iar accesorizarea minimă, adică maxim o pereche de cercei şi un colier simplu şi elegant. Mai pe scurt, se pune accent pe eleganța materialului şi nu pe bijuterii excentrice şi supradimensionate, care să iasă în evidenţă. Ai totuşi libertatea de a alege între o rochie de tip cocktail, care se opreşte imediat sub genunchi, sau o rochie lungă de seară. Pentru a alege un model de rochie poţi intra pe site, unde vei găsi câteva modele pretabile.

3. Bussines Formal

De regulă, acest dress code este întâlnit pe invitaţiile pentru petrecerile corporate, adică petrecerile organizate de firma în care lucrezi, eveniment la care vor participa atât angajaţi, cât şi clienţi importanţi ai corporaţiei. De aceea, ca femeie, trebuie să ai un aer elegant însă niciodată „sclipicios”! Sunt potrivite atât fusta cât şi pantalonii, sau, alternativ, o rochie cu croială clasică şi sobră. Există şi varianta mai puţin formală a acestui dress code, şi anume Bussines Casual, unde poţi opta pentru blazere, fuste conice şi cămăşi în nuanţe mai tari sau cu imprimeuri.

4. White Tie

Ultimul şi nu cel din urmă dress-code, cel mai formal şi ceremonios dintre toate cele menţionate mai sus, care nu lasă loc de interpretări sau modificări. Acesta se cere la evenimente cu totul şi cu totul aparte, unde de regulă participă oameni foarte importanţi, iar genul acesta de petreceri se întâmplă, în general, în cadrul familiilor regale. Femeile sunt invitate să poarte rochii lungi până în pământ, mănuşi scurte sau trei sferturi, din satin, pe care le poţi scoate numai pe durata mesei. În cadrul unui astfel de eveniment există nişte reguli aparte, care se respectă cu stricteţe, acestea fiind legate atât de ţinută cât şi de maniere.

 

Lista poate continua cu derivate ale acestora, în funcţie de cerinţele petrecerii la care participi. Este important, însă, să ţii cont de ele de fiecare dată şi să te prezinţi într-un mod potrivit, fără excepţii. Respectarea unui dress-code spune multe despre tine. Pentru a avea mereu o ţinută impecabilă, ține aproape de tine ghidul de „descifrare” al ţinutelor.

1 COMENTARIU

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here