IPJ Vâlcea: Comunicat cu privire la sancțiunea aplicată primarului comunei Gușoeni

0

În urma articolului apărut în publicația VIAȚA VÂLCII, denumit Primar sancționat pentru că a îndrăznit să ceară respectarea legii, Inspectoratul de Poliție Județean Vâlcea face următoarele precizări cu privire la evenimentul din data de 10 iulie 2018, din comuna Gușoeni. 

În după-amiaza zilei de 10 iulie 2018, polițiștii din cadrul Postului de poliție Gușoeni au fost sesizați cu privire la faptul că, un buldoexcavator a pătruns pe un drum din comună, închis circulației publice.

Polițiștii s-au deplasat la fața locului, constatând că utilajul în cauză, urma să intervină pentru a curăța un șanț, înfundat în urma ploilor abundente.

Au fost dispuse verificări pentru stabilirea situației de fapt, urmând să fie adoptate măsurile legale față de șoferul care a condus autocamionul.

Persoana care a apelat numărul unic de urgență 112, a fost sancționată contravențional cu avertisment, în baza O.U.G. 34/2008, privind funcționarea SNUAU 112, pentru că situația semnalată nu constituia o urgență, așa cum prevede acest act normativ.

Inspectoratul de Poliție Județean Vâlcea

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here