Poliţiştii mehedințeni au aplicat în week-end peste 470 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 144.611 lei

0

În acest week-end, în urma a peste 20 de acțiuni și 190 de intervenții la evenimente, au fost sesizate 25 de infracțiuni și au fost aplicate 476 de amenzi a căror valoare este de 044.611 de lei.

Activităţile au fost desfăşurate în sistem integrat, împreună cu celelalte instituţii cu atribuţii în asigurarea ordinii şi liniştii publice.

Au fost organizate 21 de acțiuni și s-a intervenit la 190 de evenimente, dintre care 91 au fost sesizate prin SNUAU 112.

Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt, de asemenea, priorităţi ale Poliţiei Române. Astfel, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie, fiind constatate 3 infracțiuni la regimul rutier.

Au fost reținute 19 permise de conducere și au fost retrase 6 de certificate de înmatriculare.

Exemple 

Sâmbătă, 4 august 2018, în jurul orei 11.02, un bărbat de 57 ani din comuna Corcova, județul Mehedinți, în timp ce conducea o bicicletă pe DN 67A, în localitatea Croica, fiind sub influența băuturilor alcoolice, a acroșat o altă persoană din comuna Corcova, jud. Mehedinți care se deplasa neregulamentar pe partea carosabilă.

În urma accidentului a rezultat rănirea ușoară a biciclistului care, fiind testat cu aparatul alcooltest a rezultat o alcoolemie de 1,03 mg/l alcool pur în aerul expirat. Starea de viabilitate a drumului nu a influenţat producerea accidentului. Oamenii legii au întocmit dosar penal.

Sâmbătă, 4 august 2018, la ora 14.10, polițiștii Secției de Poliție Rurală Șimian au depistat un bărbat de 43 ani, din comuna Șimian, județul Mehedinți, în timp ce conducea pe DC 19, pe raza comunei Prunișor, un tractor neînmatriculat sau neînregistrat în circulație. În cauză s-a întocmit dosar penal.

Luni, 6 august 2018, la ora 02.35, polițiștii Biroului de Ordine Publică al Poliţiei municipiului Drobeta Turnu-Severin au depistat un bărbat de 21 ani, din comuna Șimian, jud. Mehedinți, în timp ce conducea un autoturism pe strada Walter Mărăcineanu din municipiu, fără a poseda permis de conducere şi avînd autorizaţia de circulaţie provizorie expirată din data de 18 mai 2018. În cauză s-a întocmit dosar penal.

Luni, 6 august 2018, la ora 03.10, polițiștii Biroului de Ordine Publică al Poliției municipiului Drobeta Turnu-Severin au depistat un bărbat de 24 ani, din mun. Drobeta Turnu-Severin, în timp ce conducea un autoturism la intersecția str. Walter Mărăcineanu cu bulevardul Revoluției 1 Decembrie 1989, fără a poseda permis de conducere. Oamenii legii au întocmit dosar penal. 

RECOMANDĂRILE POLIȚIȘTILOR

– Adaptaţi permanent viteza de deplasare la particularităţile de drum si de trafic!

– Nu vă angajaţi în efectuarea de depăşiri neregulamentare!

– Folosiţi corect luminile, atât pe timp de zi, cât şi pe timp de noapte, ploaie abundentă sau ceaţă densă!

– Respectaţi normele rutiere privind prioritatea de trecere, indiferent că este vorba despre pietoni sau alte vehicule!

– Folosiţi centura de siguranţă – vă poate salva viaţa în caz de accident;

– Nu conduceţi sub influenţa băuturilor alcoolice;

– Nu conduceţi dacă vă simţiţi obosiţi! Planificaţi-vă în aşa fel călătoriile, încât să nu parcurgeţi într-o zi mai mult de 300 de kilometri.

– Este chiar indicat să opriţi din când în când, pe parcursul traseului, pentru a vă destinde şi a vă reface forţele!

– Acordaţi un plus de atenţie conducerii prin intersecţiile nedirijate, la depăşirea mijloacele de transport în comun sau a altor autovehicule, vitezei cu care rulaţi, pentru a putea în orice moment manevra şi opri în deplină siguranţă autoturismul, dacă situaţia o impune! 

Numai respectând regulile de circulaţie, putem avea un trafic rutier în siguranţă!

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here