Mehedinți: Droguri depistate și amenzi aplicate de jandarmi în minivacanța de Sfânta Maria

0

În perioada 15-19 august 2018, efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean Mehedinți au actionat pentru  asigrarea și menținerea climatului de ordine și siguranță publică, pentru ca manifestările organizate în această perioadă  să se desfăşoare într-un climat optim de normalitate civică.

Jandarmii au fost prezenţi  în municipiul Drobeta Turnu Severin  şi pe raza judeţului Mehedinţi și au acționat pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale.

În perioada amintită, jandarmii mehedinţeni au constatat 12  abateri de la normele legale  în vigoare(7 amenzi și 5 avertismente) și au aplicat sancţiuni contravenţionale în valoare de 2500 lei.

Astfel, majoritatea sancţiunilor contravenţionale au fost aplicate conform  prevederilor Legii nr. 61/1991 republicată, pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice,  proferarea de injurii şi expresii jignitoare, consum de băuturi alcoolice în alte locuri decât cele amenajate, prostituție și refuz de legitimare.

De asemenea, jandarmii au reținut în sarcina unui tânăr de 19 ani, infracțiunea de “cumpărare sau deţinere de  droguri de risc pentru consum propriu, fără drept”. Acesta a fost surprins în timp ce deținea o țigaretă confecționată artizanal ce conțineau materie vegetală cu miros înțepător. Ulterior s-a constatat că aceasta face parte  din categoria drogurilor de risc, motiv pentru care, jandarmii au întocmit și înaintat organelor competente, actele de sesizare sub aspectul săvârșirii infracțiunii constatate.

Loading...

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here