În primele 6 luni din 2018, Registrul Auto Român a verificat 33.726 de vehicule

0

Registrul Auto Român, la nivelul întregii țări, a verificat din punct de vedere tehnic în trafic, în primele 6 luni ale anului 2018, 33.726 de vehicule.

În urma controalelor s-a constatat că aproape jumătate dintre acestea erau neconforme. Aproape 1700 de vehicule, verificate tehnic în trafic de inspectorii RAR, prezentau pericol iminent de accidente.

Cele mai multe probleme au fost descoperite la: instalația electrică de iluminare și semnalizare, emisii poluante, punți, jante și anvelope, vizibilitate și sistemul de frânare și direcție.

La nivel național, aproximativ una din 10 mașini trase pe dreapta de poliție și verificate de RAR poluau peste limita legală admisă.
În situația în care una dintre măsurile luate a fost reținerea certificatului de înmatriculare, acesta poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecții tehnice specifice la reprezentanțele RAR din țară.

Directorul General al Registrului Auto Român, ing. George Adrian Dincă menționează că rezultatele controalelor desfășurate în trafic nu reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte RAR-poliție opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecțiuni.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here