Vâlcea: Programul social DONEAZĂ UN GHIOZDAN continuă în Parohia Marcea

0

În toate Eparhiile Patriarhiei Române, cu binecuvântarea chiriarhilor prin Sectoarele Învățământ și Social cu prilejul începutului anului școlar sunt implementate diverse programe prin care se  are în vedere, identificarea și ajutorarea copiilor ai căror părinți se află într-o situație materială dificilă, neputându-le asigura cele necesare desfășurării în bune condiții a procesului instructiv educativ.

Astfel în Parohia Marcea, comuna Ionești, Protoieria Drăgășani, din județul Vâlcea, au fost identificați 20 de copii ce au fost cuprinși în programul social ”Donează un ghiozdan” ce a avut loc duminică 2 septembrie 2018,  copiii având parte de un ajutor la început de an școlar, primind rechizite școlare, precum și articole de îmbrăcăminte și încălțăminte.

Dorim prin acest program să încurajăm participarea activă și creșterea duhovnicesc morală a noii generații, cât   și păstrarea unității și a valorilor neamului. Familia, Școala și Biserica constituie baza formării unei societăți cât mai sănătoase. Fiecare dintre noi,  trebuie să fim motivul pentru care un copil lipsit de posibilitățile și resursele necesare să fie fericit pentru că el continuă, dorește să meargă să învețe și să fie integrat în comunitate” – au subliniat părintele Gheorghe Anca și asistentul social voluntar al Parohiei Andrei Sofian Stanciu.

Sursa: articol consemnat și tehnoredactat de Andrei Sofian Stanciu 
responsabil comunicare Mass – Media al Parohiei

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here