BikeXpert Alpine Challenge 2018, la Pucioasa

0

Aflată la a V-a ediție, BikeXpert Alpine Challenge se va organiza sâmbătă, 8 septembrie 2018, la Pucioasa și în împrejuirimi. Evenimentul va include anul acesta în programul cursei și pentru a doua oară Campionatul Național de Mountain Bike Marathon. 

Concurs de biciclete electrice, premieră în România

În funcție de nivelul de pregătire, participanții vor parcurge unul dintre cele patru trasee amenajate pe poteci și drumuri forestiere:

72 km și 2300 diferență nivel pe ruta: Parc Pucioasa-Fieni-Dealul Frumos-Runcu-Valea Runcului-cabana Leaota (1330 m)-vârful Romanescu (1700 m)-muchia Marginea Domnească-Plaiul Gavanele-Brebu (800m)-Râul Alb-Fieni-Parc Pucioasa.

Pe acest traseu vor concura și participanții înscriși la Campionatul Național de XCM.

39 km și 1100 m diferență de nivel pe ruta:

Parc Pucioasa-Fieni-Dealul Frumos-Runcu-Râul Alb-Costești-Fieni-Parc Pucioasa. Pe acest traseu va avea loc și concursul de biciclete electrice E-Bike Race.

16 km și 280 m diferență de nivel, pentru copii 11-18 ani. Un traseu XCO dedicat copiilor mici, amenajat în Parcul Pucioasa.

O parte din taxele de înscriere la BikeXpert Alpine Challenge vor fi donate către Asociația MagiCAMP, care organizează tabere anuale pentru copiii cu afecțiuni oncologice, arsuri grave sau care au pierdut pe cineva drag.

„BikeXpert Alpine Challenge are deja o tradiție. Vrem așadar să păstrăm ștacheta la un nivel înalt, mai ales că vom organiza din nou și Campionatul Național. Ne propunem să sprijinim un stil de viață energic, să promovăm ciclismul, ca mod sănătos și ecologic de petrecere al timpului liber. Motivația noastră este și una umanitară deoarece o parte din banii încasați îi vom redirecționa către Asociația MagiCAMP”, a precizat Cătălin Sprînceană, organizator al competiției și vicepreședinte al FR Ciclism.

Loading...

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here