Turneul Capitalele Unirii, dedicat Centenarului Marii Uniri, proiect conceput și desfășurat de Corul Regal

0

Corul Regal, ansamblu cameral de tineret aflat sub Înaltul Patronaj al Alteței Sale Regale Principele Radu al României, desfășoară în perioada 2018-2019 cel mai amplu proiect coral din România dedicat Centenarului Marii Uniri – turneul aniversar Capitalele Unirii. Ansamblul va evolua în orașe românești din țară și de peste granițe, precum București, Râmnicu Vâlcea, Iași, Cluj, Alba Iulia, Chișinău, Cernăuți și Balcic. Proiectul este realizat cu sprijinul BRD – Groupe Societe Generale.

După lansarea turneului care a avut loc la București, la Biblioteca Națională a României, în 1 iulie, Corul Regal va evolua la Râmnicu Vâlcea, în sala Lahovari a Filarmonicii Ion Dumitrescu, în data de joi, 18 octombrie, începând cu ora 19. Invitatul special al concertului este Corul Academic Euphonia al Filarmonicii Ion Dumitrescu din Râmnicu Vâlcea. Intrarea este liberă.

Ambele ansambluri vor evolua sub bagheta dirijorului Andrei Stănculescu și vor fi acompaniate la pian de Vlad Gînța, iar amfitrionul serii va fi tânăra și talentata actriță Alexandra Apetrei.

Capitalele Unirii va marca această aniversare importantă pentru națiunea română prin ceea ce are mai de preț țara noastră: artă, cultură și spiritualitate. Proiectul dorește să realizeze o reparație istorică, reunind în mod simbolic, din punct de vedere muzical și artistic, toate provinciile istorice ale României, care în prezent intră în componența a patru state suverane: România, Republica Moldova, Ucraina și Bulgaria.

Așadar, Corul Regal va evolua pe parcursul turneului alături de diferite ansambluri corale care își desfășoară activitatea în cele 8 orașe ale itinerariului. În plus, repertoriul ales de către Corul Regal cuprinde creații ale unora dintre cei mai importanți compozitori români de ieri și de azi, din toate provinciile istorice ale țării noastre.

Corul Regal dorește să implice în mod activ generația tânără în seria de manifestări dedicate Centenarului Marii Uniri, cu scopul de a afirma și dovedi că tinerii își asumă valorile și idealurile naționale.

Centenarul este despre trecut, despre prezent, dar, mai ales, este despre viitor. Așadar acest turneu este un preambul al unei campanii de promovare a vieții corale românești, care se va desfășura în perioada ce va urma.

Nu în ultimul rând, turneul Capitalele Unirii va aduce un omagiu Familiei Regale a României, care a contribuit decisiv la realizarea evenimentelor de la 1918.

Mai multe detalii despre Corul Regal puteți afla accesând site-ul www.corulregal.ro

Partener principal: BRD – Groupe Societe Generale

Parteneri: Casa Regală a României, Asociația Națională Corală din România, Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea, Filarmonica „Ion Dumitrescu” din Râmnicu Vâlcea, Biblioteca Județeană „Antim Ivireanul” din Râmnicu Vâlcea, Liceul de Arte „Victor Giuleanu” din Râmnicu Vâlcea, Rotary Club Râmnicu Vâlcea, Alianța Națională pentru Restaurarea Monarhiei, Fundația 9, Cosmovici si asociații.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here