ARTMAP ilustrează extinderea scenei culturale contemporane locale

0
  • ARTMAP este arhiva Centrului Ceh prin care se promovează evenimente organizate de diferite instituții culturale din România și Republica Moldova.
  • Scopul aplicației este de a promova evenimente mai mici sau mai mari, interconectând astfel activitățile din anumite domenii culturale și asigurându-ne, în același timp, de păstrarea unei calități înalte a standardelor culturale actuale.
  • Accentul este pus pe interese periferice, dar în niciun caz insignifiante, evenimentele curatoriate prin intermediul aplicației abordând o sferă bogată de interese.

Lansată pe domeniul czech-it.ro în 2016, arhiva a pornit de la ideea de a dezvolta o bază de date cât mai cuprinzătoare a evenimentelor socio-culturale desfășurate atât pe teritoriul României, cât și pe cel al Republicii Moldova. Prin promovarea evenimentelor din diferite orașe situate de multe ori la o distanță considerabilă unul de celălalt (și prin urmare, relativ izolate), intenționăm să facilităm accesul tuturor la o varietate mare de opțiuni atunci când își doresc să petreacă o zi sau o seară în oraș, indiferent dacă se află în cel natal sau călătoresc prin România sau Republica Moldova.

Paginile ale căror evenimente sunt promovate prin intermediul platformei sunt alese de echipa Centrului Ceh, temele principale fiind arta, societatea civilă și drepturile omului. Diversitatea evenimentelor prezentate include expoziții, proiecții de film, festivaluri, lecturi de autor, lansări, performance-uri, concerte de muzică electronică sau alternativă, dezbateri și workshop-uri.

Prin interesele „periferice” deja menționate, Centrul Ceh vrea să îmbine și să mulțumească cât mai multe categorii de utilizatori, feed-ul ARTMAP incluzând evenimente actuale „de tot felul și pentru toate inimile” – de la dezbateri despre alegeri prezidențiale sau violență domestică și workshop-uri de muzică electronică sau 3D printing până la party-uri cât mai diversificate și proiecții de film „de toate națiile”.

Așadar, dacă sunteți în pană de idei și doriți sugestii legate de ce opțiuni dispuneți pentru a vă petrece timpul liber, nu ezitați să aruncați un ochi pe czech-it.ro, în chenarul dedicat ARTMAP din partea dreaptă.

Loading...

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here