Ziua Europeană a Justiţiei Civile, marcată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Vâlcea

0
Parchetul de pe lângă Tribunalul Vâlcea

La data de 25 octombrie a fiecărui an, în întreaga Europă este sărbătorită Ziua Europeană a Justiţiei Civile, iniţiativă comună a Consiliului Europei şi a Comisiei Europene, eveniment prin care justiţia civilă este adusă în atenţia publicului european.

Această acţiune are ca scop asigurarea unei bune transparenţe în realizarea actului de justiţie şi o corectă înţelegere a specificului activităţii organelor de urmărire penală.

De asemenea, evenimentul are ca scop consolidarea relaţiei de încredere între cei care înfăptuiesc actul de justiţie si beneficiarii acestuia. Acest eveniment va avea loc la sediul  Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea, pe baza actului de identitate şi constă în invitarea elevilor, studenţilor dornici să urmeze cariera de magistrat, dar  şi a cetăţenilor interesaţi de activitatea parchetului.

Vizitatorii vor avea posibilitatea să cunoască aspecte din activitatea curentă a instituţiei cu explicarea pentru cei interesaţi a circuitului dosarelor şi a etapelor procesuale până la soluţionarea unei cauze.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here