Acţiunea TRUCK & BUS, desfăşurată în județul Olt

0

Poliţiştii olteni au verificat peste 600 de autovehicule destinate transportului public de persoane şi marfă, fiind constatate peste 280 de încălcări ale normelor legale.

În perioada 15-21 octombrie 2018, sub coordonarea Direcţiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, poliţiştii olteni au participat la acţiunea, organizată la nivel naţional, pentru reducerea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane cu capacitatea de transport mai mare de 8+1 locuri şi conducătorii autovehiculelor destinate transportului de marfă cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.

Pe parcursul acţiunii, poliţiştii au urmărit şi depistarea şi sancţionarea persoanelor care efectuează transport de persoane cu autoturisme cu până la 9 locuri, fără respectarea legislaţiei în vigoare.

Poliţiştii olteni au verificat 648 de autovehicule, dintre care 246 de autovehicule destinate transportului de persoane şi 402 destinate transportului de marfă, constatând 283 de abateri.

Astfel, transportatorilor de persoane şi celor de mărfuri le-au fost aplicate 88 de sancțiuni pentru neutilizarea centurilor de siguranță, 15 abateri constatate la tahograf, 17 pentru lipsa documentelor şi 26 pentru încălcarea regimului legal de viteză.

Totodată, polițiștii au vegheat la siguranța tuturor participanților la traficul rutier, depistând în trafic mai mulți conducători auto sub influența băuturilor alcoolice.

În acest sens, exemplificăm cazul unui bărbat, de 27 de ani, din comuna Vulpeni, județul Olt, care a fost depistat de polițiștii din cadrul Poliției orașului Balș, în timp ce conducea un autoturism, având o concentrație de 0,86  mg/L alcool pur în aerul expirat.

De asemenea, polițiștii din cadrul Poliției orașului Scornicești au depistat un bărbat, de 44 de ani, din comuna Ulmi, județul Dâmbovița, în timp ce conducea un autoturism pe Drumul Național 65,  prezentând o concentrație de 0,91 mg /L alcool pur în aerul expirat.

În cele două cazuri, polițiștii efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here