Gorj: Au plecat la cules de ciuperci și s-au rătăcit pe Valea Gilortului

0

Duminică, 28 octombrie 2018, în jurul orelor 18.40, Inspectoratul de Jandarmi Județean “Tudor Vladimirescu” Gorj a primit un apel SNUAU 112 în ascultare colectivă de la o persoană care menționa că împreună cu un prieten au plecat după ciuperci din Rânca spre Novaci, pe Valea Gilortului și s-au rătăcit. 

Spre locul indicat, imediat au fost direcționate un echipaj de jandarmi montani din Rânca și un  echipaj Salvamont, care în comun au participat la acțiunea de căutare a acelor persoane.

După parcurgerea unei foarte mari distanțe, aproximativ 10 km cu auto și peste 20 km terestru, în condiții de noapte și pe un teren accidentat, echipajele au găsit la orele 21.40, pe cei doi bărbați. Aceștia, au menționat că au fost surprinși de întuneric și s-au rătăcit pe Valea Gilortului.

Pe tot timpul acțiunii de căutare, au păstrat legătura cu echipajele, au respectat indicațiile transmise, aprinzând focul pentru a marca locul și a fi văzuți și totodată pentru a se încălzi. Au fost preluate și conduse cu autoturismul în orașul Novaci de unde un apropiat le-a preluat și le-a condus spre domiciliu.

Loading...

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here