Vâlcea: Cercetașii unității Arnota -1633 finalizează proiectul „Societatea, casă pentru toţi”

0

Zilele acestea se apropie de final activităţile din cadrul proiectului „Societatea, casă pentru toţi” coordonat de exploratoarea Ştefania Menchiu ajutată de colegele din unitatea „Arnota 1633”, Lorena Leotescu şi Alexandra Tîlciu. Proiectul a fost finanţat de Organizaţia Naţională „Cercetaşii României” în cadrul proiectului naţional „Acţionează” cu fonduri puse la dispoziţie de compania LIdl.

Beneficiarii proiectului au fost copii de vârsta gimnaziului din centrele de plasament nr.2 şi „Ana” din Râmnicu Vâlcea, unităţi din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vâlcea, între această instituţie şi Centrul local „Mircea cel Bătrân” Râmnicu Vâlcea al O.N.C.R. fiind încheiat un protocol de colaborare.

Activităţile s-au desfăşurat atât la centrele de plasament cât şi în mai multe locuri din municipiul Râmnicu Vâlcea şi au fost ateliere de învăţare, de formare de deprinderi şi abilităţi folositoare în viaţă, jocuri sportive şi distractive.

La două activităţi ale proiectului au participat şi copii, elevi ai Colegiului Naţional de Informatică „Matei Basarab” din Râmnicu Vâlcea.

Prin activităţile din cadrul proiectului tinerele din unitatea „Arnota 1633” şi mentorul lor, şeful de unitate, prof.dr. Lăcrămioara Popa, şi-au îndeplinit datoria asumată prin promisiunea cercetăşească de a-şi ajuta în orice moment aproapele cu credinţa vie în suflete că în acest fel vor contribui la crearea unei lumi mai bune.

Nicolaie Almași
Președinte
Centrul local Mircea cel Bătrân al
Organizației Naționale Cercetașii României

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here