Iliescu Valentin Adrian: 10 motive pentru ca bucureștenii să schimbe din toamnă destinația de weekend – să înlocuiască Valea Prahovei cu Vâlcea turistică

0
Călimănești-Căciulata

VÂLCEA TURISTICĂ versus VALEA PRAHOVEI. Ce preferați? Vă prezint 10 motive pentru care eu prefer VÂLCEA TURISTICĂ!

1. Într-o zi de weekend (vineri) ajungi mai repede de la București la Călimănești-Căciulata de pe Valea Oltului – 191 km pe care îi parcurgi în 2 ore și 30 de minute. Distanța de la București la Predeal este de 160 km care în condiții de trafic lejer o faci in 2 ore și 2 minute. Dar, la noi vineri după amiaza traseul îl faci în … 5 ore (zic bine, șoferi ?!?!).

Iliescu Valentin Adrian

2. Zona Valea Prahovei este arhicunoscută. Nu vine cu nimic nou pentru majoritatea bucureștenilor de mai bine de 20 de ani. Vâlcea Turistică este o minunăție, are atracții și oferte turistice pe care un bucureștean neinițiat nici măcar nu le are în minte (turism de agrement, turism de aventură, sporturi de iarnă, ecoturism, agroturism, turism monahal, tradiții și obiceiuri nealterate, locuri unice în România). Pe scurt spus, UN COLȚIȘOR DE RAI.

3. Prețurile în Vâlcea Turistică sunt incomparabil mai mici decât prețurile din cea mai amărâtă locație turistică de pe Valea Prahovei. Apropos, ați mai auzit de 3 lei – prețul unei prăjituri delicioase în orașul Dumneavoastră – eu am văzut și am și probe pe care o să le postez din galantarul unei cofetării din Băile Govora.

4. Dacă vrei să profiți de câteva zile libere să mergi într-un loc pentru recuperare medicală, Vâlcea Turistică este o ADEVĂRATĂ FABRICĂ DE SĂNĂTATE care oferă soluții avantajoase și eficiente pentru zeci de afecțiuni medicale. Recunoscute și apreciate la nivel național și comparabile cu mari stațiuni de renume internațional.

5. Vâlcea Turistică este o ADEVĂRATĂ COMOARĂ PENTRU SUFLET. Zeci de biserici, mănăstiri, schituri și așezăminte bisericești îți umplu sufletul de bucurie și de liniște. Cu ce poate Valea Prahovei să contracareze niște minunății dăruite de Dumnezeu pentru credincioși cum sunt Sfânta Mănăstire Hurezi, Sfânta Mănăstire Cozia, Sfânta Mănăstire Dintr-un Lemn, Sfânta Mănăstire Bistrița, enumerând doar o mică parte dintre ele.

6. Unde oare pe Valea Prahovei îți poți bucura sufletul ca în mijlocul olarilor de la Horezu. frâmântând o bucățică mică de lut, învârtind-o cu drag pe masa olarului, dându-i formă și culoare din bucuria de aface ceva de suflet cu mâinile tale.

7. Mai găsești undeva pe Valea Prahovei un loc liniștit, pe un vârf de munte – ca de exemplu în zona de gol alpin de pe Transalpina – unde să admiri mioarele, ciobanii și câinii lor ciobănești și, bineînțeles, minunatele lor bucate de la stână?!?!

8. Cât de mult vă place vinul fără de egal de la Drăgășani?!?! Cunoscătorii știu de faimoasa Crâmpoșie de Drăgășani cu care România a câștigat faimă și renume în toată lumea producătorilor de vinuri selecționate.

9. Cât despre tradiții, despre locuri și obiceiuri care au rămas nealterate cred că este de prisos să încercăm să mai facem vreo comparație. Mergeți în localitățile Olteniei de sub munte, locuri tulburător de frumoase și care au dat României oameni de mare fală și de mare valoare. Unde istoria, tradiția și patriotismul fac cea mai frumoasă familie și cea mai frumoasă alegere turtistică pentru orice bun român.

10. Am lăsat Transalpina la urmă. Al zecelea motiv important să preferăm Vâlcea Turistică Văii Prahovei. Fiindcă dacă nu ați fost aici ați pierdut ocazia să va întâlniți cu Elveția la noi acasă. Indiferent de unde plecați si unde ajungeți Transalpina este un loc inconfundabil. Un amestec de sublim și ireal, de frumusețe și spectacol care nu trebuie ratat. Și cum Transalpina are multe luni când este închisă vă invit cu mare drag să mergeți acum, în august, în septembrie să vă bucurați de cel mai frumos loc din România.

Ar mai fi multe alte locuri excepționale. Cel pentru care mă doare cel mai tare sufletul este Domeniul Schiabil Voineasa abandonat de autoritățile României. De ce? Nu am găsit încă explicația logică care ar putea veni din partea unui om care spune că vrea binele acestei țări.

Iliescu Valentin Adrian

Loading...

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here