Motive pentru care trebuie să ai radiatoare electrice cu rocă vulcanică acasă

0

Toamna anului 2018 vine cu o veste bună pentru românii dornici de independență energetică. A intrat în vigoare legea care permite posesorilor de panouri fotovoltaice ca vara ei să cedeze kilowatii câștigați de la soare prin panouri și să-i primească iarna înapoi. Așadar, alegerea unui sistem de încălzire trebuie făcută și pe criteriul de independență energetică.

AMASS, companie dedicată pe soluții economice de încălzire, personalizează soluția dupa caz și efectuează consultanță tehnică pentru fiecare beneficiar în așa fel încât nu numai să cumpere un sistem de încălzire, ci și să obtina si consumul redus. Asta include si servicii de calitate pentru proiectare si montaj conditii esentiale pentru durabilitatea si eficienta uneui sistem de incalzire. Ea a reușit să aducă pe piața din România ultimul tip de radiatoare din Germania, cu rocă vulcanică, un sistem de încălzire mai ieftin la consum decât cel pe gaz, si cu o investiție care poate sa fie mai ieftina decat solutia pe gaz. Se poate spune că el reprezintă o metodă eficientă de încălzire a diferitelor locații, aducând și o mulțime de beneficii pentru utilizatori.

Cum funcționează ele și de ce aduc beneficii ?

Radiatoarele electrice cu rocă vulcanică se bazează pe cele 4 funcții de economicitate, aceste funcții explică cum mitul consumului mare la instalațiile electrice de încălzire nu se aplică la soluțiile AMASS.

Prima dintre ele este inerția termică. Ce înseamnă asta pe înțelesul tuturor? Datorită rocii cu cea mai mare inerție termică, radiatorul acumulează căldura în placa magmatică si o cedeaza in timp, astfel încât placa este fierbinte si după 40 de minute de cand radiatorul e scos din priza. Cu cat cedarea e mai lenta cu atat e mai mic consumul. Ati intâlnit această caracteristică la radiatoarele de fontă vechi și la sobe.

Există studii de caz, realizate cu scopul de a analiza comportamentul radiatoarelor cu rocă vulcanică în paralel cu cel al sistemelor de încălzire cu gaz (centrală termică pe gaz cu radiatoare de aluminiu). Studiul a arătat o eficiență de 40% în sezon rece (septembrie-martie) în favoarea acestor radiatoare nemțești care nu s-au inventat decât pentru a se folosi avantajul acestui principiu, al inerției termice (acumularea căldurii și cedarea ei treptată).

A doua funcție a radiatoarelor cu rocă vulcanică este automatizarea suplimentară de reducere de consum, ceea ce este un mare plus al acestui sistem de încălzire. Cum funcționează mai exact? Pe lângă termostat și senzor propriu, ele sunt dotate cu așa numitele cuple termice care stopează alimentarea cu energie electrică când placa magmatică ajunge la temperatura de 80°C. Astfel, căldura acumulată în placă este lăsată să cedeze în încăpere. Dacă radiatorul scade sub 80°C, termocupla permite realimentarea lui numai în cazul în care senzorul termostatului stabilește că este nevoie de surplus de căldură.

Practic, cele două funcții interacționează. Sunt folosite la maximum inerția termică împreună cu automatizarea pentru a se obține costuri mult mai reduse pentru consum.

Trecând la a treia funcție, se poate observa că suprafața radiantă a radiatorului cu rocă vulcanică este dublă față de suprafața radiantă a unui radiator obișnuit pe gaz. De ce? Pentru că nu este dreaptă, iar creșterea suprafeței radiante sporește eficiența. Deci, un radiator care are dimensiunea la fel cu aceea a unui radiator obișnuit, este de două ori mai eficient.

O altă funcție importantă este reprezentată de resursele pe care radiatoarele electrice cu rocă vulcanică le folosesc și anume resurse inepuizabile: energia electrică. Acest tip de radiator este pretabil la soluțiile de independență energetică.

În felul acesta, coroborând cele 4 funcții la un singur consumator se explică de ce timpul mediu de funcționare scade de la 8ore/zi pentru un radiator obișnuit de oțel, conectat la o centrală termică, la 2-3 ore/zi pentru noul tip de radiatoare electrice cu rocă vulcanică.

Cu noile radiatoare, în iarna anului 2017 -2018, media lunară la o casă de 200 mp într-o clădire veche din București a fost în jur de 600 ron, consum pentru încălzire, ceea ce înseamnă un consum scăzut considerabil cu până la 30-40% față de solutiile pe gaz.

De asemenea, radiatoarele au un deisgn elegant, se încălzesc foarte rapid și au puteri între 800W și 3000W. Aceste radiatoare reprezintă o investiție durabilă și economică, adică de calitate, au 12 ani garanție, nu necesită costuri de întreținere și sunt produse în Germania. Au sistem de prindere pe perete și se pot livra și cu picioare, se pot monta ușor și fără nicio modificare de circuite.

Soluția nu e scumpă, prețul de investiție este similar cu prețul de investiție al unei soluții de încălzire cu centrală și radiatoare, nu necesită bani în plus, însă aduce beneficii suplimentare. Mai mult decât atât, nu există riscuri de inundații și nici de explozii.

Dacă te gândești să achiziționezi un astfel de radiator, trebuie să sții că specialiștii de la AMASS se concentrează și pe personalizarea soluției de încălzire împreună cu o consultanță ce are drept scop in final obținerea de costuri mici de încălzire pentru clienții AMASS.

La AMASS nu cumperi un sistem de încălzire, cumperi beneficiile unei soluții economice și sigure de încălzire.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here