Agenda Parlamentului European pentru 2019

0

Având alegeri europene din luna mai, Parlamentul European va avea un an aglomerat. Dezbaterile „Viitorul Europei” vor continua, fiind mai relevante ca niciodată în contextul ieșirii Marii Britanii din Uniunea Europeană. De asemenea, vor avea loc dezbateri despre noi acorduri comerciale, despre mașinile fără șofer și despre protecția informatorilor la nivelul UE – toate acestea, în 2019!

Anul 2019 va fi marcat de alegerile europene. Cetățenii din întreaga UE vor merge la urne în luna mai pentru a-și vota deputații pentru următorii 5 ani. Sesiunea inaugurală a noului Parlament European va avea loc în luna iulie.

În așteptarea alegerilor, Parlamentul European continuă discuția despre UE cu dezbaterile „Viitorul Europei”. Seria discuțiilor din 2019 este deschisă cu premierul spaniol, Pedro Sanchez, urmat de liderii Finlandei, Italiei și Slovaciei.

Parlamentul European a susținut întotdeauna comerțul, care nu este numai liber, ci și echitabil. În 2019, deputații europeni vor vota asupra înțelegerilor cu Mexicul și Singapore, ceea ce va permite schimburile comerciale fără taxe vamale. Acest lucru vine după ce Parlamentul a susținut o altă înțelegere, care acoperă 30% din economia globală, cu Japonia, în decembrie.

Parlamentul European va vota cu privire la noi norme armonizate pentru a proteja mai bine informatorii la nivel european. Propunerile includ canale sigure pentru a raporta încălcările legislației UE și interzicerea represaliilor și a intimidării.

Parlamentul European a înființat un comitet special pentru a investiga modul în care pesticidele sunt autorizate în Europa. În 2019, deputații europeni vor examina raportul comisiei care solicită o evaluare mai bună a riscurilor, un proces de certificare mai transparent și promovarea alternativelor.

Parlamentul European dorește ca Europa să devină lider mondial în domeniul vehiculelor automatizate și conectate. În 2019, deputații europeni vor vota o serie de măsuri pentru a stimula cercetarea și testarea în condiții reale de trafic, asigurându-se totodată că progresul tehnic face drumurile noastre mai sigure.

Odată cu ieșirea Regatului Unit din Uniunea Europeană în martie 2019, UE va pierde un stat membru pentru prima dată în istoria sa. După Brexit și alegerile europene, vor exista 705 deputați în Parlamentul European.

sursa: Multimedia Centre - Parlamentul European
Loading...

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here