Câte organizații mai trebuie înființate pentru ca obiectivele turistice din Drobeta Turnu Severin și din Mehedinți să fie reabilitate ?

0

Deși reabilitarea muzeului porților de fier nu e nici acum gata, la reabilitarea piciorului podului s-a renunțat compet, faleza Dunării și portul nu sunt amenajate, înființăm încă o “organizație”, de această dată “Organizația de management al destinației”.

Câte organizații mai trebuie înființate pentru ca obiectivele turistice din Drobeta Turnu Severin și din Mehedinți să fie reabilitate?

În Drobeta Turnu Severin există deja mai multe organizații pe zona de turism și cultură, printre care și nou înființata direcție de patrimoniu istoric și turism cultural. Rezultatele însă nu prea există.

Sursele de finanțare pentru noua “organizație de management al destinației” o reprezintă instituirea de noi taxe “speciale”, conform legii în baza căreia se înființează.

“Consiliile locale, consiliile județene și, respectiv, Consiliul General al Municipiului București au următoarele atribuții în domeniul turismului:: să asigure sursele de finanțare necesare funcționării organizației de management al destinației, din taxele speciale instituite în temeiul prevederilor art. 484 din Legea nr. 227/2015, cu modificările și completările ulterioare, și/sau din alte sume colectate în scopul promovării și dezvoltării turismului.”

Scopul în sine al organizației este elaborarea unor: “strategii de marketing al destinației”.

“Activitatea de promovare a destinațiilor turistice se realizează prin implementarea strategiilor de marketing al destinației, elaborate de organizația de management al destinației.”

Avem bănuiala că aceste organizații se fac pentru a recompensa activul de partid cu funcții de conducere și de management, având în vedere că urmează câteva tururi importante de alegeri.

USR Mehedinți 

Loading...

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here