Multipli campioni mondiali și europeni se pregătesc de startul Campionatelor Europene de Winter Triathlon de la Cheile Grădiștei

0

Federația Română de Triatlon anunță astăzi, 4 ianuarie 2019, că un grup select de multipli campioni mondiali și europeni își confirmă prezența la startul Campionatelor Europene de Winter Triathlon, ce vor avea loc, în premieră, la Cheile Grădiștei, în 22-24 februarie.

Astfel, la startul competiției, vor fi prezenți, la masculin:

  • Pavel Andreev, Rusia, de șase ori campion mondial si european la Winter Triathlon,
  • Pavel Iakimov, Rusia, vicecampion mondial la Winter Triathlon,
  • Giuseppe Lamastra, Italia, locul 5 în clasamentul mondial,
  • Daniel Antonioli, Italia, locul 6 în clasamentul mondial,
  • Viorel Palici, România, locul 13 în clasamentul mondial.

Și distribuția feminină a competiției are parte de nume de calibru:

  • Yulia Surikova, Rusia, multiplă campioană mondială și europeană, lider în clasamentul mondial,
  • Nadezda Belkina, Rusia, campionă mondială U23,
  • Daria Rogozina, Rusia, campionă europeană la cross dutahlon și campioană mondială Mixt Relay,
  • Edit Vakaria, România, locul 8 în clasamentul mondial

“După ce am găzduit, în 2018, Campionatele Mondiale de Winter Triathlon, avem o nouă ocazie de a alinia, în România, elitele sportului, în cadrul Campionatelor Europene de Winter Triathlon. Mai mult, după premiera anului trecut, și în acest an competiția va fi televizată, în direct, de către partenerii de la Telekom Sport”, a declarat Peter Klosz, Președintele Federației Române de Triatlon.

În cadrul unui concurs de Winter Triatlon, unul dintre cele mai noi evenimente din calendarul internațional, sportivii aleargă 8 kilometri pe zăpadă, parcurg 14 kilometri de Mountain Bike tot pe zăpadă și fac și 12 kilometri de schi fond. Informații complete despre eveniment sunt disponibile pe pagina www.wintertriathlon.ro.

„Fiecare competiție internațională organizată de Federația Română de Triatlon contribuie la dezvoltarea comunității din România pasionate de această disciplină sportivă, la popularizarea triatlonului în rândul publicului larg, transmițând astfel cât mai multor oameni bucuria de a face sport. Echipa Enel susține, pentru al treilea an, Federația Română de Triatlon pentru că împărtășim credința potrivit căreia lucrurile bune sunt create în timp, cu pasiune și cu partenerii potriviți”, a declarat Oana Gherasim, Director Comunicare, Enel.

Un grup important, de aproximativ 500 de sportivi, antrenori, staff și oficiali europeni va fi prezent la competiția de la Cheile Grădiștei.

România va fi reprezentată, în cadrul competiției, de un lot de peste 10 sportivi ce vor concura la categoriile Elite și Juniori, cărora li se vor alătura și 50 de sportivi amatori.

Lotul național țintește peste 3 medalii în cadrul competiției, iar categoriile creditate cu cele mai mari șanse sunt: Feminin U23, Ștafetă Mixtă Elite, Juniori și Paratriatlon.

România va organiza anul acesta, într-o nouă premieră pentru sportul românesc, și Campionatele Europene de Triatlon Multisport, la Tîrgu Mureș.

Fondată în 2012, Federatia Română de Triatlon, al cărei sponsor oficial este Enel România, are ca obiectiv creșterea adopției disciplinelor sportive gestionate în rândul sportivilor și a performanțelor sportivilor români ce fac parte din loturile naționale. Mai multe informatii despre Federație, activitate și sportivi sunt disponibile la www.frtri.ro.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here