Monumentele eroilor jandarmi din Gorj au fost reabilitate

0

În această perioadă personalul din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean “Tudor Vladimirescu” Gorj a depus eforturi pentru reabilitarea tuturor monumentelor eroilor jandarmi realizate și amplasate în memoria acestora în localitățile din județul Gorj. 

Realizarea practică a acestei activități a fost posibilă prin identificarea tuturor eroilor jandarmi din județul Gorj, a monumentelor acestora amplasate în localitățile Târgu-Jiu, Motru, Stoina și Vlăduleni – Bâlteni precum și a descrierii împrejurărilor în care eroii jandarmi și-au pierdut viața.  

Astfel, au fost întreținute monumentele Eroilor jandarmi căzuți la datorie la Aeroportul Internaţional ,,Henri Coandă” Bucureşti: sublocotenent post-mortem  Merişescu Valentin în municipiul Târgu-Jiu, slt. post-mortem Fota Ion în localitatea Stoina, slt. post-mortem Bărboi Dumitru în localitatea Vlăduleni-Bîlteni, slt. post-mortem Cuzneţov Iulian în localitatea Motru. Totodată, au fost întreținute monumentul și placa comemorativă ridicate în memoria slt. post-mortem Marchiș George Răzvan, amplasate în municipiul Târgu-Jiu (curtea interioară a unității și centrul municipiului).

Jandarmia Gorj omagiază cu onoruri militare, în fiecare an eroii jandarmi care s-au jertfit pentru Patrie, iar la ceremonialurile militare și religioase organizate în memoria lor, participă membrii familiilor eroilor, reprezentanţii autorităţilor publice locale din localităţile enumerate, elevi şi localnici, pentru a arăta respectul cuvenit.

Loading...

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here