Prefectul Marin Florian a convocat o ședință extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Vâlcea

0
imagini - ARHIVĂ

Așa cum este bine cunoscut, județul Vâlcea ocupă un nedorit loc I la nivel național, în cazul alunecărilor de teren. Din păcate nici acest început de an nu a făcut excepție de la ceea ce s-a petrecut în anii 2017 și 2018, iar recenta alunecare de teren de la Slătioara este elocventă.

Ședință extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Vâlcea – 12 februarie 2019

“Dat fiind faptul că au existat și inundații determinate de căderea de precipitații, topirea zăpezii ca și scurgeri de pe versanți, care au reactivat alunecări de teren, fiind produse pagube în 10 localități din județ (Alunu, Călimănești, Dănicei, Mihăești, Milcoiu, Muereasca, Pesceana, Racovița, Slătioara și Vaideeni) dar și pe patru drumuri județene (DJ 654 / Băile Olănești – Mânăstirea Pahomnie, DJ 656 / Băile Olănești – Comanca, DJ 703 / comuna Racovița, DJ 646C / comuna Frâncești, satul Surupatele), am convocat astăzi, 12 februarie 2019, începând cu orele 14.00, o ședință extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Vâlcea.

În cadrul acesteia au fost analizate situațiile de urgență produse în județul Vâlcea, în intervalul 1 ianuarie – 11 februarie 2019, inventariate la nivelul CJSU Vâlcea. De asemenea au fost analizate măsurile dispuse pentru asigurarea tranzitării debitelor de viitură, pe râul Bistrița la confluența cu pârâul Stăncălau, în orașul Băbeni.

Un alt punct s-a referit la prezentarea situației de urgență, determinată de căderea unor arbori, în zona izvoarelor de apă minerală nr. 8-14 din orașul Băile Olănești.

Urmează ca, după trimiterea documentației întocmite de către Comitetele Locale pentru Situații de Urgență din localitățile afectate, să fie întocmit un proiect de Hotărâre de Guvern, semnat de către prefectul județului și președintele Consiliului Județean, pentru analizarea posibilității de atribuire a unor sume din fondul de rezervă aflat la dispoziția Guvernului”, a informat prefectul județului Vâlcea, Marin Florian.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here