Vâlcea: Prefectul Marin Florian a dispus măsuri pentru limitarea efectelor produse de incendiile din stația de sortare a deșeurilor din Stolniceni

0

În ultima lună, la stația de sortare a deșeurilor din Stolniceni, aparținând SC Urban SA, au avut loc 3 incendii de mică și medie intensitate, care prin degajarea de fum au constituit o problemă pentru sănătatea locuitorilor din zonă.

În aceste condiții, am avut o discuție cu conducerea Urban SA dar și cu conducerile Gărzii de Mediu Vâlcea, Agenției pentru Protecția Mediului Vâlcea, Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vâlcea, Inspectoratului Județean de Poliție Vâlcea, Inspectoratului Județean de Jandarmi Vâlcea și Direcției de Sănătate Publică Vâlcea.

Tuturor le-am solicitat să fie luate toate măsurile prevăzute de legislația în vigoare, în așa fel încât incendiile în zonă să fie pe măsura posibilităților prevenite ori limitate ca intensitate și întindere iar disconfortului creat cetățenilor din proximitatea stației să fie unul redus.

Operatorul de salubritate a solicitat un termen de cca 2 luni de zile, până la care să realizeze în mod intensificat transportul deșeurilor sortate către gropi de gunoi autorizate din țară.

În acest timp zona va fi supravegheată de echipaje ale IPJ și IJJ Vâlcea, iar lucrătorii ISU vor verifica stația periodic, pentru preîntâmpinarea incendiilor.Totodată, potrivit competențelor legale atât Direcția de Sănătate Publică cât și Garda de Mediu vor realiza o monitorizare a zonei, urmând a lua potrivit constatărilor, măsurile prevăzute de lege” – a precizat prefectul de Vâlcea, Marin Florian.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here