Acțiuni preventive organizate de polițiști în școlile din județul Vâlcea

0

Polițiștii Biroului de Analiza și Prevenirea Criminalității au acționat în perioada 11-12 februarie 2019, în școlile generale din comunele Zătreni, Lăcusteni, Roșiile, Tetoiu, Grădiștea și Laloșu pentru prevenirea infracțiunilor comise cu violență și a victimizării minorilor. 

Polițiștii au organizat instruiri cu elevii şi profesorii, oferindu-le câteva sfaturi preventive. Întâlnirile cu copiii au fost interactive, concretizându-se în discuţii libere, captivante, de interes pentru toţi participanţii. Copiii au participat în mod activ la discuţii, adresând o serie de întrebări poliţiştilor şi manifestând un interes deosebit cu privire la aspectele dezbătute.

Prevenirea delincvenţei juvenile şi a victimizării minorilor sunt segmente ale prevenirii criminalităţii care necesită o atenţie deosebită, având în vedere faptul că tinerii pot cădea cu uşurinţă în capcana infracţionalităţii, mai cu seamă datorită caracteristicilor vârstei, teribilismului şi dorinţei de a gusta noul la orice pas. Nu în ultimul rând, din cauza capacităţii reduse de a sesiza pericolul, tinerii pot deveni cu uşurinţă şi victime ale unor infractori.

Poltiștii din cadrul IPJ Vâlcea vor desfășura activități și în zilele următoare, în mediul rural.

Loading...

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here