Victor Negrescu, PES activists România: “Stânga europeană a lansat programul politic pentru alegerile europene”

0
Victor Negrescu

Partidul Socialiștilor Europeni a lansat la Madrid Manifestul Politic intitulat “Un nou contract social pentru Europa”

“Programul politic al stângii europene este despre oameni, bazându-se pe valori precum echitatea, democrația și politici sociale. Ne dorim să schimbăm ce se întâmplă în Uniunea Europeană pentru că de 15 ani, dreapta politică a condus Europa spre austeritate, populism și scăderea încrederii în proiectul european. Este timpul pentru un nou contract social pentru Europa care să readucă UE aproape de cetățean și nevoile sale.

Nu trebuie să mai lăsam pe nimeni în urmă. Programul este structurat pe șapte capitole: Europa egalității și echității, o Europă a solidarității pentru cei mulți, nu pentru cei puțini,  o Europă sustenabilă care protejează planeta, o Europă democratică și liberă, o Europă feministă cu drepturi egale pentru toți, o Europă progresistă cu un plan pentru tineri și o Europă puternică și unită care promovează o lume mai bună.

Printre propuneri avem un plan european pentru acces la locuințe la prețuri decente, un plan european pentru un transport public eficient și ecologic, un venit minim și standarde egale la nivel european, Garanția pentru Copii, susținerea creșterii veniturilor la nivel european, promovarea agriculturii bio și a produselor de calitate sau combaterea optimizării fiscale” a explicat fostul europarlamentar Victor Negrescu, reprezentant al PES activists România, prezent la Congresul PES împreună cu o delegație de peste 10 activiști.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here