Dolj: Poliţia Rurală Giubega alături de elevi în cadrul programului „Şcoala Altfel”

0

Miercuri, 17 aprilie 2019, având în vedere campania naţională de prevenire a criminalităţii în mediul rural „Împreună pentru o comunitate mai sigură!”, organizată în parteneriat cu OMV Petrom SA, dar şi săptămâna „Școala Altfel”, organizată la o instituţie de învăţământ din Giubega, poliţiştii Secţiei 6 Poliţie Rurală Giubega au desfăşurat activităţi dedicate elevilor.

Temele de prevenire şi informare au fost adaptate pe criterii de vârstă şi interes şi au vizat creşterea gradului de siguranţă a elevilor.

În cadrul activităţilor, poliţiştii au prezentat aspecte ce ţin de percepţia riscului violenţelor în mediul şcolar, factorii care generează sau întreţin comportamentele violente, atitudinea cadrelor didactice faţă de aceste manifestări şi, nu în ultimul rând, implicarea poliţiştilor în prevenirea şi combaterea violenţei în şcoli.

De semenea, au mai fost abordate teme privind siguranţa în mediul on-line şi prevenirea accidentelor rutiere.

Cu acest prilej, a fost organizat şi un concurs, pe teme rutiere, la care au participat 50 de elevi şi 4 cadre didactice, activităţile desfăşurându-se pe terenul de sport din Giubega şi pe DN 56.

La finalizarea activităţii, câştigătorii au fost premiaţi cu diplome şi cupe.

Pentru poliţiştii doljeni siguranţa copiilor reprezintă o prioritate, atât pe durata cursurilor, cât şi în vacanţe. Întrucât pe parcursul vacanţei copiii au mai mult timp liber şi pot fi implicaţi în evenimente care le pot afecta siguranţa, recomandăm următoarele꞉

  • Nu deschideţi niciodată uşa necunoscuţilor, chiar dacă vă spun că sunt trimişi de părinţii voştri! Uşa trebuie să fie mereu încuiată.
  • Nu oferiți date personale sau poze celor cu care corespondați pe internet!
  • Nu spuneţi persoanelor străine care sună la telefon că sunteţi singuri acasă!
  • Sunaţi sau mergeţi la un vecin de încredere în cazul în care vă este frică, vă simțiţi amenințați sau aveţi o urgență!
  • Nu uitați, dacă aveți nevoie de ajutor, apelați cu încredere la cel mai apropiat polițist sau sunați la numărul 112!

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here