Mehedinți: Sancțiuni aplicate de polițiștii rutieri în weekend. Unde sunt amplasate aparatele radar

0

90 de sancțiuni au fost aplicate de polițiștii rutieri mehedințeni în weekendul trecut. Oamenii legii au reținut 20 de permise de conducere și au retras 2 certificate de înmatriculare. Valoarea contravențiilor depășește 40.000 lei.

În weekendul trecut echipajele de poliţie rutieră au desfăşurat activităţi specifice pe principalele sectoare de drum din județul Mehedinți, dar și pe artere intens circulate din municipiul Drobeta Turnu Severin, cu scopul de a  preveni ambuteiajele și a fluidiza traficul, în special la orele de vârf când valorile acestuia înregistrează o creştere semnificativă.

Activităţile preventive desfăşurate de poliţiştii Serviciului și Biroului Rutier s-au materializat în controlarea a 138 de autovehicule și legitimarea a 174 de persoane, fiind aplicate 90 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 40.695 de lei.

Desfăşurătorul abaterilor constate, pe șoselele mehedințene arată astfel: viteză excesivă – 21 de sancţiuni contravenţionale, necuplarea centurii de siguranţă în timpul deplasării – 23 de sancţiuni contravenţionale, abateri constatate pentru lipsa documentelor – 3, abateri comise de pietoni – 1, depășire neregulamentară – 2, iar alte abateri – 40.

În cadrul activităților desfășurate au fost reţinute, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule, pe o perioadă determinată, 20 de permise de conducere și retrase 2 certificate de înmatriculare.

Astăzi, poliţiştii rutieri continuă acţiunile tematice organizate pentru combaterea abaterilor la regimul circulaţiei, în special pentru combaterea consumului de alcool la volan, a vitezei excesive, dar și a celor săvârșite de către pietoni.

Astăzi, 6 mai 2019, aparatele radar sunt amplasate după cum urmează:

 • DN6: Drobeta Turnu Severin – Şimian – Prunişor – Tîmna
 • DN67: Halînga – Malovăț – Florești – Broșteni
 • DN6: Gura Văii – Bahna
 • DN 56A: Șimian – Hinova – Rogova

Pe raza municipiului Drobeta Turnu Severin 

 • Bulevardul I.C. Brătianu  – Bulevardul Mihai Viteazu – Centura ocolitoare a municipiului Drobeta Turnu Severin
 • Bulevardul N.Iorga – Bulevardul Aluniș – Calea Timișoarei – Bulevardul Aluniș

Poliţiştii fac mai multe recomandări utile bicicliştilor şi motocicliştilor, pentru evitarea incidentelor în trafic:

 • Semnalizaţi şi asiguraţi-vă înainte de efectuarea schimbării direcţiei de mers, în special spre stânga şi la plecarea de pe loc!
 • Echipaţi corespunzător bicicleta cu mijloace de semnalizare, pentru ca şoferii să vă poată observa din timp!
 • Respectaţi semnificaţia indicatoarelor rutiere, mai ales în zona marilor intersecţii!
 • Nu transportaţi alte persoane pe bicicletă sau bagaje voluminoase!

Cele mai multe accidente în care sunt implicați conducătorii de motociclete și mopede se produc atunci când aceștia rulează cu viteza excesivă, pierd controlul asupra vehiculului și cad, lovindu-se de carosabil, alte vehicule sau amenajări sau atunci când ceilalți conducători de vehicule nu le acordă prioritate de trecere sau nu se asigură la schimbarea direcției de mers. 

Conform prevederilor legale, motocicliștii și mopediștii sunt obligați: 

 • să conducă vehiculele cât mai aproape de marginea din dreapta a părții carosabile și să folosească ziua, permanent, luminile de întâlnire;
 • să poarte în timpul mersului, pe drumurile publice, căști de protecție omologate;
 • să-și asigure permanent un spațiu suficient de frânare, să nu facă “slalom” printre autovehiculele aflate în mișcare ori să depășească viteza legală de deplasare.

Şi conducătorii auto trebuie:

 • să fie atenți la schimbarea direcției de mers pentru că oricând poate apărea din față ori din spate un motociclist sau un mopedist;
 • înainte de a deschide portierele, să se asigure că din spate nu trece o motocicletă sau un moped, acest lucru fiind valabil și pentru pasagerii din autovehicul;
 • la plecarea de pe loc, să se asigure că nu pun în pericol siguranța deplasării unui motociclist sau mopedist, iar atunci când sunt depășiți, să nu mărească viteza de deplasare/rulare și să circule cât mai aproape de marginea din dreapta a drumului.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here