Olt: Marinela Preoteasa – precizare cu privire la o dezinformare adusă de Georgiana Raicu

3

Marinela Preoteasa o informează pe Georgiana Raicu: În legătură cu semnalul SCHIMBAREA CONDUCERII LA LIGA SCRIITORILOR – FILIALA OLT, ați preluat de la cineva, n-ați fost personal, așa se explică faptul că faceți o dezinformare prin mesajul postat în pagina profesorului de religie PAULIAN BUICESCU.

Subsemnata, adică eu, Marinela Preoteasa, am adus LIGA SCRIITORILOR în județul Olt (ca să nu mai dea scriitorii cel puțin 30 RON lunar pentru a merge la Craiova pentru același lucru!) Subsemnata a înscris asociația „L.S. Filiala Olt” la judecătorie, acolo se află numele meu. Şi după eforturi am reușit în februarie 2015 să obținem înscrierea la ANAF.

Menționez și că nu este subordonat LIGII SCRIITORILOR FILIALA OLT cenaclul de creație literară și de jurnalism „DUMITRU CARACOSTEA”, înființat de mine pe lângă Liga Scriitorilor Filiala Olt, nu face parte din Liga Scriitorilor Filiala Olt, subsemnata l-a înființat și este în continuare PREȘEDINTA acestui cenaclu, decât că acum voi face ședințele separat de Liga Scriitorilor Filiala Olt, acum LS Filiala Olt a devenit mai mult o asociație pentru spectacole și de organizări de excursii precum o agenție de turism și nu sunt de acord cu așa ceva, deși alte două persoane au alte preferințe, adică total altfel decât prevede statutul LS Filiala Olt, eram prea puțini în asociație și eu doream să ni se alăture și alți iubitori ai artei scrise, de aceea am adus acest cenaclu pe lângă Asociația ”Liga Scriitorilor Filiala Olt”.

Dacă erați prezentă în ziua de 28 martie 2019, în sala de lectură a Bibliotecii Județene Ion Minulescu, Slatina Olt, aveați un material inedit din lumea culturii din Olt – eu, ca președintă a Ligii Scriitorilor Filiala Olt, nu mi-am dat demisia și nici n-am ieșit din Asociația „Liga Scriitorilor Olt”.

Prin materialul ce ați publicat în pagină lui PAULIAN BUICESCU, aproape același material l-am mai văzut și în reviste locale, semnat de alte persoane, s-a făcut în fapt o dezinformare.

În acea zi de 28 martie 2019, un scriitor renumit, al cărui nume a fost folosit fără voia sa în ziua de 21 martie 2019, pe niște diplome, fără semnătura domniei sale, (s-a retras din Liga Scriitorilor Filiala Olt, în 06 martie 2019 – DIPLOMELE au și alte grosolane măsluieli), a fost prezent la acea întâlnire din 28 martie 2019 și i-a solicitat domnului profesor de religie Buicescu Paulian și prietenului său medic veterinar Călin Grigore, prezent și „artist” în „CIRCUL” din 21 martie 2019, DE ZIUA INTERNAȚIONALĂ A POEZIEI, din sala Eugen Ionescu Slatina, să-și recunoască public falsurile comise și ștampilate, și să le facă publice prin aceleași reviste prin care au declanșat „CIRCUL LITERAR”!

A trecut mai mult de o lună de atunci, nu două săptămâni, cum s-a cerut (!) și se avansează cu declarații din ce în ce mai penibile care să deruteze cititorii! Este de dorit, să nu mai existe o astfel de dezinformare cu fast a cititorilor, oricărei reviste sau site!

MULTĂ LUMINĂ ÎN VIAȚĂ ȘI ÎN SUFLET! La Mulți Ani! Atât dumneavoastră cât și tuturor cititorilor acestor rânduri. Doamne ajută!

Cu drag,
Marinela Preoteasa

3 COMENTARII

 1. MULȚUMESC CĂ AȚI ÎNȚELES „STRIGĂTUL” MEU ÎMPOTRIVA: IMPOSTURII, MINCIUNII, OPORTUNIȘTILOR, TEHNICII DE „COPY PASTE”, NERESPECTĂRII LEGILOR.
  Eu am o vorbă a mea: LEGILE SUNT CA SĂ NE APERE, DAR SĂ LE ȘI RESPECTĂM!
  DOAMNE AJUTĂ!
  Considerație,
  Marinela Preoteasa

 2. Am tot așteptat ca “dna”.(chiar dacă nu are nici-un atribut din apanajul unei d-ne., zic și eu c-așa se zice!). Mrlna Preoteasa să-și revină din “Aria calomniei”!
  ◇ Ziceți că: “am adus L.S.în Jud.Olt”…cu ce ați cărat-o? Ați participat la formare/instituire, ați fost desemnată pri recomandare/sugerare de la Cluj-Napoca (dl.Țene), dv.nefiind niciodată aleasă! Legat de costurile transportului (Cv.-Slt.și retur), în zilele din 2019, costă 10 Lei+ 10 Lei=20 Lei…în 2014, dv.vă dădea…30 Lei?(uff!vă descalificați tocmai la aritmetica elementară!!! Mulți au însris Asociații/Ligi la Judecătorii, dar nu se bat cu cărămida în piept!
  ◇ Desigur, Cenaclul este al dv.! A zis cineva ceva? Faceți ce trebuie cu el în folosul Culturii!
  ◇ Când erați Preș.la Fil.Olt a LSR, mergeați în orice “excursie” cu condiția să fie “de-a moaca”.V-am dus la Oc.Mari,( cu fam.Prof.Dragomiroiu, la insistențele mele; ați împuțit atmosfera și la propriu!), la ferma Scr.Dr.Gr.Călin, urmare a rugăminților mele, dânsul a plătit 75%, eu 25%; când v-ați îmbuibat pete măsură și ați băut de v-au ieșit ochii din cap ca batracieni, erați în extaz bahic și n-ați zis pâs nici de excursie, nici că Doctorul nu e membru LSR…pe “șoseaua gâtului” dv.primeați orice în afar’ de motorină!!! Acum ziceți că nu sunteți de acord, pt.că nu vă gâdilă papilele gustative și tot traiectul tubului digestiv!!! Am mai spus: pe lângă activitățile LSR-Olt (din care dv.n-ați fost capabilă să gândiți, să proiectați și să realizați măcar un paragraf, frază, propoziție simplă sau ceva monosilabic, de folos), eu am luat model de la Președintele Național (la Rm.Vâlcea, împreună cu Scr.Ist.Eugen Petrescu și Scr.Pr.drd.Constantin Mănescu, iar la Drăgășani, împreună cu Scr.umorist Marian Bărăscu; desigur, am pomenit doar pe cei de prim plan!).Când o înștințam, se pleoștea, bâiguia ceva neinteligibil, dar când o linișteam că n-o costă nimic renăștea din propria-i cenușă și răspundea clar: DAA!
  ◇ Dezinformați (să vă traduc ca de obicei, din română în românește? MINȚIȚI fără jenă=RUȘINE), când susțineți “doream să mi se alăture și alț iubitori ai artei scrise…” Câtă DEMAGOGIE!!! N-ați adus pe nimeni!!
  ◇ La data de 28.02.19.(la Alegerile Fil.Olt), ați avut 1(unu) vot (de la Vicepreș.Marin Malciu); încă 1 vot (unu), vi l-ați făcut cadou!!! Iar nu știtî aritmetică primară…de ce insistați să vă umpleți de…ridicol?
  ◇ La 21.03.19., Gala S riitorilor, a deschis-o Vicepreș.în exercițiu la acea oră (M.M.)!!! LEGALITATE TOTALĂ!!! Oriunde în această Țară, în lipsa Directorului/Președintelui, semnează următorul din Organigramă; aia cu Împuternicirea Notarială, arată clar că habar n-aveți!!! Sa ne ferească Cel AtotPuternic de oameni cu idei puține și acelea fixe! Puținele idei ale dv.sunt f.proaste(în cel mai fericit caz, dar de regulă sunt calomnii…
  ◇ Nu există sala “Eugen Ionescu”, ci “Centrul Cultural” cu acest nume!
  ◇ Ștampila e prin Ordin al Președintelui Național și plătită de Vicepreș.(M.M.)!!! Ce vreți mai LEGAL?
  ◇ “D-nă” dezinformatoare (sau desinformatoare, cum spun unii mai inteligenți ca mine), spuneți-i Șefului dv.de Rețea informativă, să nu vă mai expună mai jos de subculturaliatatea pe care o aveți! El (M.M.), are o operă, a învățat cu mult peste ce i s-a predat: ca intelectual e Magistral!!! Dar uneori, caracterial, coboară în abisal…
  ◇ La Alegerile LSR-Olt din 28.03.19.(când iar ați reușit 1 vot(unu)+ 1 vot pt.o funcție scoasă la vânzare=2 voturi: câtă Legitimitate!!!, v-ați făcut ca nu-l auziți pe M.M., ce argumente “justificative”?!? aducea la acuzele că i-a cerut favoruri sexuale unei colege Scr.”…fiindca pot, băi și am cu ce!”arătând mimico-gestual ceva di n dotarea calului!!! Apoi l-ați stârnit împotriva mea să mă bată; a venit, m-a luat de umeri și m-a izbit cu toată forța de tocul ușii de la sala de lectură!!! Dacă rram pri anii ’90, ar fi dat cu sulanul din cauciuc; înainte de Revoluție, mi-ar fi pus cătușele, în anii ’50 ar fi scos pistolul…Halal moralitate, halal Legalitate! Dacă v-aș face o Plângere Penală, pt.că am atâția martori, n-ați mai debita atâtea dejecții verbale!!!
  ◇ Altă calomnie: timorarea la semnarea Procesului Verbal…exclus, din moment ce fiecare și-a scris numele și prenumele, apoi a semnat!!!
  ◇ V-ați referit la un om de Cultură care a demisionat (N.D.), e peste toți: un fenomen Cultural!!! Nu știu cu l-ați derutat!!!
  ◇ Cea mai mare calomnie: ca v-am drăcuit…a dracui, înseamnă să vă trimit la Dracul! Imposibil, din moment ce în dv.sălășluiesc Legiuni de Draci! În literatură e non-sens, iar în logica ideilor/Filosofie, contradicție în termeni!!!
  ◇ Ați declanșat “Aria calomniei, vă voi contracara cu adevăruri, fapte, martori!!! Acesta e doar “tenis de câmp”, dacă insistați, vom trece la cel de masă, mult mai rapid!!!
  Cu nespusă mâhnire, Paulian Buicescu.

  • Așa cum am promis, iată, în week-end vă dau RĂSPUNSUL!

   1) Domnule Buicescu Paulian, trebuie să vă spun foarte sincer că această epistolă a dumitale despre persoana mea, nu vă face onoare, nu este demnă de un președinte ( cum vă pretindeți!) nici din punctul de vedere al conținutului ( cu minciuni încercați să vă justificați fapte și atitudini) și din punct de vedere al formei ( nu este o compunere demnă de un scriitor, care nestatutar s-a ales PREȘEDINTE – mai mult printr-o gașcă adusă în ligă de domnia voastră cu vreo câțiva care nu sunt nici scriitori pentru că nu au nicio carte din creația lor literară, au intrat pe ușa din dos, adică numai cu recomandarea dumitale, fără aprobarea mea ca președintă a LSR-Fil Olt, aceștia aduși de dumneata în LIGĂ, se pare că numai pentru voturi!)
   2) Iar dezinformezi cititorii: La simulacrul de alegere din 28 febr. a.c. n-a fost prezent nici dl. vicepreședinte Marian Malciu și nici scriitorul Dincă Nicolaie deși dumneata și prietenii dumitale , în lipsă, fără știința și voia dumnealui, fără propuneri, fără motivări – nestatutar și din alte puncte de vedere – l-ați „numit” ca președinte numai ca să mă ”detronați” pe mine . În acea zi, de două ori a venit dr. veterinar CĂLIN GRIGORE la masa prezidiului să-mi zică „TE DETRONĂM! TE DETRONĂM!” Eu înțeleg că a fost în fapt „O CONSPIRAȚIE” la adresa mea, fiindcă nu-ți convine că m-am exprimat public că sunt împotriva plagierii și plagiatorilor! Domnule, așa voi fi mereu indiferent ce faci dumneata!
   Domnule, dumneata și prietenii dumitale v-ați folosit de numele scriitorului Nicolaie Dincă, fără voia domniei sale. Așa cum v-a spus chiar dl. Dincă N. la începutul ședinței din 28 martie 2019, că este aspru pedepsită de lege această faptă, cu o amendă de vreo 500 milioane lei vechi! Ți-a mai cerut, tot în acea zi, să-ți ceri scuze public, atât dumneata cât și doctorul veterinar CĂLIN GRIGORE ( care atunci ne-a informat că a semnat pe diplome în locul dumitale), iar dumneata ai recunoscut că ai semnat în locul domnului Dincă N.
   În epistola dumitale consideri că este corect, că la făcătura asta dumneata erai imediat ca rang, IAR FALS, dl. Marian Malciu era imediat, ca vicepreședinte, dar dl. Malciu Marian a refuzat să semneze un fals, așa că dumneata ai falsificat semnătura domnului Dincă N. ( am dovadă diploma ce mi-ați dat-o mie ! ) și Călin Grigore, așa cum ne-a spus tuturor, tot în acea zi de 28 martie 2019, a semnat în locul dumitale, cu virgula în față dar cu semnătura dumitale falsificată!
   Stimate domn, încerci să ascunzi aceste falsificări cu alte acuzații și alte nereguli ce le produci sau le-ai produs!
   Atenție, domnule Buicescu Paulian, scriitorul Nicolaie Dincă s-a retras și nu „a dimisionat” cum susții dumneata, mai mult, acest lucru l-a făcut din 06.03.2019, nu în 28.03.2019 cum susții dumneata, NU SE POATE RETRAGE NIMENI DE DOUĂ ORI! CUM SĂ SE RETRAGĂ DINTR-O ASOCIAȚIE DIN CARE ESTE DEJA RETRAS?!
   Mai mult, mi se adresează cu Doamna Președintă, verbal cât și oficial.
   Să ne fie clar nouă și tuturor celor care citesc aceste rânduri: scriitorul Nicolaie Dincă s-a retras din Asoc, ”Liga Scriitorilor – Filiala Olt”, în niciun caz n-a demisionat, cum susții dumneata!
   În epistola dumitale m-ai calomniat din toate punctele de vedere și ca om și ca intelect! Te-ai simțit, se pare, foarte bine că ai procedat așa! N-ai niciun pic de remușcări, așa te simți dumneata bine, așa ți-e firea, contrar statutului de profesor de religie.
   Acest comportament nu e demn de un președinte și mai ales un PREȘEDINTE de LIGA SCRIITORILOR!
   Tot bâjbâi cu diverse așa zise explicații, referitor la alegerile nestatutare din 28 februarie a.c și 28 martie a. c.
   De ce nu ne-ai citit procesul – verbal , în ambele cazuri ? De ce nu mi l-ai trimis prin email, cum am solicitat?!
   Ai scris în procesul-verbal din 28 martie 2019, că am început ședința cu propunerea ca dumneta să demisionezi din funcția de secretar, că ne-ai stricat imaginea cu simulacrul de „Gală a scriitorilor” din 21 martie a.c.?
   Dumneata trebuia să scrii acel proces-verbal, era datoria dumitale de secretar. Această sarcină nu ți-ai îndeplinit-o niciodată! Ai pus-o pe d-na T. D. să scrie după dictare, și pe 28 febr ca și-n 28 martie a.c. De aceea ai adus-o în Ligă, că dumneaei n-are nicio carte literară!
   Așa cum ai derutat și mințit totodată pe cititori despre mine, așa l-ai mințit și pe dl. Președinte Al. Florin Țene, despre sănătatea mea, m-ai descris ca și cum aș fi fost pe moarte, ca și cum aș fi fost paralizată și fără putința de a vorbi, așa ai smuls niște libertăți! ai făcut abuz de acestea în scopuri obscure și personale.
   Vechii membii au tras liniuță ( în loc să facă vreo propunere!), un fel de grevă la comportamentul dumitale, n-au considerat statutare alegerle conduse de dumneata, nu m-ai lăsat să vorbesc, deși aveam tot dreptul, mai mult decît dumneata, în ambele cazuri, ai făcut un scandal monstru! Angajați ai bibliotecii te-au privit mirați și neputincioși, și te-au și atenționat că procedezi greșit, de neașteptat pentru un profesor, mai ales de religie!
   Să drăcui?! M-ai drăcuit fără rușine, pe nedrept,… Ai fost luat la zor de către persoane care te-au auzit! dar dumneata te faci că uiți!?… Nu m-ai lăsat să scriu pe listă că este nestatutar, m-ai agresat fizic ca să nu scriu… Nu mi-ai dat nici biletețel să-mi exprim opinia, mi-a dat și mi l-ai smuls din mînă în secunda doi!
   Ți-e ciudă pe talentul meu și pe realizările mele! Ești de genul ” mușcă mâna care l-a hrănit!”
   Uiți că activitatea de secretar la ligă te-a pus în poziția socială în care ai fost sponsorizat la toate cărțile ce le-ai scos în Slatina, de când ești la L.S-Fil Olt.
   Îmi mențin afirmația că toate cărțile dumitale nu sunt cărți de creație literară, deoarece dumneata spui biblia după modul dumitale de a o înțelege. Peste tot dumneata iei cuvântul bibliei și-l interpretezi . Nu știu cum sunteți organizați, în lumea aceasta a credinței, a bibliei, aceste cărți ale dumitale pot fi considerate cel mult cărți religioase, nicicum cărți literare, ești de acord?
   Te deranjează că prin statut sunt președinte toată viața ( chiar dacă prin minciunile dumitale ai obținut să fiu considerată președinte onorific), chiar dacă dumneata ai mințit că aș avea probleme f mari, surori cu moartea, numai pentru a primi niște dezlegări să-l aduci pe CĂLIN GRIGORE în ligă, probabil și pe alți prieteni ai dumintale, deoarece eu mă exprimasem cu subiect și predicat de anume persoane că nu au statut de scriitori, din motive fundamentale! Este adevărul pe care-l neglijezi voit să-l spui.
   Eu, personal, n-am nicio încredere în dumneata. Domnule, cum ai reușit să nu realizezi cât de grav este să faci 63 de falsuri? Călin Grigore, când a fost întrebat acest lucru la telefon, a răspuns : ”N-am făcut 63, că n-am dat toate diplomele!” M-a lăsat fără cuvinte!
   Stimate domn, te rog să reții următoarele, zise și scrise de scriitoarea Marinela Preoteasa: „Legile sunt să ne apere, dar să le și respectăm!”
   Domnule Buicescu Paulian, pentru unii dintre noi este pălăria prea mare!
   Pentru dumneata cum simți că este?
   Doamne ajută! să ne păstrăm oameni …
   19.05.2019
   Marinela Preoteasa

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here