Mehedinți: Etapa judeţeană a concursului PRIETENII POMPIERILOR

0

Miercuri, 30 mai2018, pe stadionul ANGELESCU din municipiul Drobeta Turnu Severin s-a desfăşurat etapa judeţeană a concursului cu cercurile de elevi PRIETENII POMPIERILOR, organizată de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă DROBETA al judeţului Mehedinţi, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean.

La concurs au participat peste 100 de elevi, membrii ai echipajelor câştigătoare la etapele zonale organizate în localităţile: Drobeta Turnu Severin, Orşova, Vânju Mare, Strehaia şi Baia de Aramă.

Cele zece echipaje de elevi, cu vârste cuprinse între 11 şi 15 ani, s-au luptat pentru obţinerea unui loc pe podium, fiind grupaţi în două categorii: băieţi şi fete.

Pentru a-şi demonstra curajul, îndemânarea şi spiritul de echipă, aceştia au parcurs două probe practice: „Pista cu obstacole” şi „Ştafeta de 400 m cu obstacole”. De asemenea, au susţinut şi o probă scrisă pentru a-şi demonstra cunoştinţele în domeniul situaţilor de urgenţă.

Întrecerile s-au încheiat cu desemnarea următorilor câştigători:

  • Locul I – Şcoala Gimnazială Isverna (fete);

Şcoala Gimnazială “Dumitru Craşoveanu” (băieţi);

  • Locul II – Şcoala Gimnazială Iloviţa (fete);

Şcoala Gimnazială Iloviţa (băieţi);

  • Locul III – Şcoala Gimnazială “Dumitru Craşoveanu” (fete);

Şcoala Gimnazială Corlăţel (băieţi).

Concursul are caracter educativ, tehnico-aplicativ şi sportiv în domeniul apărării împotriva incendiilor, fiind organizat în scopul dezvoltării capacităţilor de înţelegere şi de apreciere a pericolelor generate de situaţiile de urgenţă pentru viaţă şi mediu, dar şi pentru promovarea atitudinilor şi a comportamentelor corespunzătoare în rândul elevilor în situaţii de risc.

Totodată, prin participarea la aceste concursuri se urmăreşte formarea şi dezvoltarea la elevi a unor trăsături moral-volitive, cum sunt: iniţiativa, spiritul de echipă, curajul, disciplina şi spiritul de fair-play.

Loading...

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here