Votul în secțiile organizate în străinătate pentru alegerile europarlamentare și referendumul național se desfășoară pe durata a 33 de ore

0
ALEGERI EUROPENE 2019

Votul la alegerile pentru desemnarea membrilor din România în Parlamentul European și referendumul național din 26 mai 2019 a început în străinătate, la Auckland, Noua Zeelandă, la ora 22.00, ora României (ora 07.00 ora locală), în secţia de votare nr. 18, cea mai îndepărtată secţie de votare organizată în afara graniţelor României.

Votul în cadrul celor 441 de secții organizate în străinătate se va desfășura pe durata a 33 de ore (25 mai 2019, ora 22.00 – 27 mai 2019, ora 07.00) când se vor închide secțiile de votare de pe coasta de vest a Statelor Unite ale Americii (Los Angeles, San Francisco, Sacramento, Seattle, Las Vegas, Phoenix, Portland) și cea de la Vancouver, Canada).

Pentru asigurarea condițiilor optime de vot pentru toți cetățenii români aflați în străinătate care doresc să își exercite dreptul de vot la unul sau la ambele scrutine din data de 26 mai 2019, în cele 441 de secții de votare au fost trimise 4.000.500 atât pentru alegerile europarlamentare, cât și pentru referendumul național din 26 mai 2019.

********

Duminică, 26 mai 2019, odată cu alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European, va avea loc și referendumul național pe probleme de interes național convocat de Președintele României. La referendumul național se va vota în aceleași secții de votare organizate pentru alegerile europarlamentare. Alegătorii pot opta să își exercite dreptul de vot numai pentru un singur tip de scrutin sau pentru ambele scrutine.

La referendumul național vor fi utilizate două buletine de vot, corespunzătoare celor două întrebări supuse referendumului. Alegătorii care optează pentru a-și exercita dreptul de vot la acest tip de scrutin vor primi obligatoriu ambele buletine de vot corespunzătoare celor două întrebări de la referendum, neavând posibilitatea de a opta pentru una sau alta din întrebări.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here