USR Mehedinți se opune ferm pensiilor speciale pentru aleșii locali

0

În contextul intenției guvernului PSD de a adopta prin OUG pensii speciale și pentru aleșii locali, USR Mehedinți își afirmă susținerea pentru eliminarea acestui tip de beneficii și totodată pentru o clasă politică onestă.

Propunerea de acordare a unor indemnizații pentru primari, viceprimari, președinții de Consilii Județene și vicepreședinții de Consilii Județene a fost inclusă inițial în proiectul Codului Administrativ, adoptat de majoritatea parlamentară PSD-ALDE-UDMR, inclusiv cu votul parlamentarilor PNL. Amintim că el a fost ulterior respins în integralitate de Curtea Constituțională, opoziția reprezentată de USR reușind cu mare greutate să obțină de la PNL cele trei semnături care mai erau necesare pentru depunerea sesizării.

În această săptămână, un proiect identic urmează să fie adoptat de guvernul Dăncilă, prin ordonanță de urgență. Pensia pentru un singur mandat s-ar ridica la aproape 800 de lei, în timp ce cea mai mare sumă de bani ar urma să fie dată celor cu trei sau mai multe mandate, undeva la 2.400 de lei.

Soluția pentru a opri vechea clasă politică din aceste încercări repetate de a-și acorda privilegii este susținerea partidelor noi, crescute de la firul ierbii. USR nu doar că se opune adoptării de noi pensii speciale, USR are propriul proiect de eliminare a acestora (toate pensiile speciale, mai puține cele acordate meritat fostelor cadre militare și magistraților). Asemenea tactici trebuie să înceteze, interesele materiale și politice individuale trebuie ignorate pentru binele general al cetățenilor.

Uniunea Salvați România – Filiala Mehedinți

Loading...

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here