Polițiștii mehedințeni alături de elevii și cetățenii din mediul urban și rural

0

În cadrul unei acțiuni derulate sub genericul CARAVANA PREVENIRII CRIMINALITĂŢII, miercuri, 5 iunie 2019, polițiștii din cadrul IPJ Mehedințeni s-au întâlnit cu elevii mai multor unități de învățământ gimnazial și preuniversitar din orașul Vânju Mare și comunele Cujmir respectiv Gârla Mare, dar și cu cetățenii acestor localități, care au dorit să aibă un dialog cu ofițerii și agenții de poliție pe teme de actualitate precum: prevenirea victimizării minorilor, bullying, cyberbullying, abuzurile sexuale, traficul de persoane, consum de droguri, alcool și tutun.

Cei prezenți la Școala Gimnazială din comuna Gârla Mare, Liceul Teoretic Cujmir și Liceul Teoretic ”Victor Gomoiu”-Vânju Mare, au putut observa îndeaproape tehnica din dotarea polițiștilor, autospecialele cu care oamenii legii intervin la evenimente, demostrații canine, dar și metodele prin care sunt ridicate urmele papilare(amprente).

Tototdată, oamenii legii au fost prezenți în peste 40 de unități de învățământ din mediul urban și rural unde au purtat discuții libere cu elevii pe diverse teme, adaptate particularităților de vârstă precum: delincvență juvenilă și victimizare prin lovire, furt, consum droguri, alcool și tutun, siguranța pe internet, traficul de persoane.

De asemenea, cetățenii au putut afla de la polițiști măsurile pe care trebuie să le adopte pentru a un deveni victime ale infracțiunilor de înșelăciune prin diverse metode ca: ”boilerul”, ”accidentul”, ”distragerea atenției”.

Activitatea intitulată ”Caravana Prevenirii Criminalităţii” se circumscrie evenimentului organizat de Institutul de Cercetare și Prevenire a Criminalității, la nivel național și va continua până la sfârșitul săptămânii când polițiștii se vor întâlnii cu elevii și cetățenii din municipiul Orșova, și localitățile Eșelnița, Corcova și Butoiești.

La activitățile organizate au participat peste 130 de polițiști din structurile de ordine publică, rutieră, criminalistică sprijiniți de luptători ai Serviciului de Acțiuni Speciale, fiind distribuite aproximativ 1000 de flayere și pliante cu mesaje informativ-preventive.

Alături de oamenii legii au fost și specialiști ai Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională, Centrului de Evaluare, Prevenire şi Consiliere Antidrog, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului precum şi ofițeri din cadrul IJJ, STPF, Serviciul Județean Anticorupție.

Loading...

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here