Prefectul județului Olt, Petre Silviu Neacşu, a convocat în ședință extraordinară Comitetul Județean pentru Situații de Urgență

0

Miercuri, 5 iunie 2019, prefectul județului Olt, Petre Silviu Neacşu, a convocat în ședință extraordinară Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Olt, în vederea analizării măsurilor ce se impun a fi luate în perioada imediată, urmare evenimentelor hidro-meteorologice înregistrate la nivelul județului Olt.

De asemenea, au fost analizate și măsurile ce se impun a fi luate urmare  publicării în Monitorul Oficial a HG nr.365/2019 privind acordarea de ajutoare de urgență pentru spijinirea familiilor afectate de inundații în cursul anului 2019.

Conform HG nr.365/2019, ajutoarele de urgență se acordă familiilor și persoanelor singure afectate de inundații în cursul anului 2019.

În cadrul ședinței prefectul Petre Silviu Neacşu a solicitat ca evaluarea pagubelor produse de inundaţiile înregistrate în judeţul Olt în ultima perioadă, inclusiv a gradului de distrugere, deteriorare, afectare a locuinţelor şi/sau bunurilor de folosinţă îndelungată, să se efectueze în perioada 06 – 09 iunie 2019.

Prefectul județului a solicitat ca Raportul de sinteză prevăzut de legislație să fie prezentat Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Olt până la data de 10 iunie 2019, ora 12.00, iar Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Olt să înainteze Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale documentele prevăzute de HG nr.365/2019 până la data de 11 iunie 2019, ora 16.00.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here