Mesajul polițiștilor din cadrul IPJ Olt la marșul împotriva violenței domestice

0

A alege să fii discret, în anumite situații, înseamnă a tolera un abuz!

Este mesajul transmis de către polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Olt la marșul împotriva violenței domestice organizat cu ocazia zile dedicate prevenirii si combaterii acestui fenomen.

„Nu e frumos să ne amestecăm în familiile altora!” Este răspunsul unei mame la rugămințile de a interveni ale copilului îngrijorat de țipetele auzite în apartamentul vecin, unde locuiește colegul său de clasă.

Dorința tuturor părinților este să le formeze copiilor o atitudine non-violență. Involuntar, prin non-reacția lor la unele comportamente agresive, le întăresc celor mici ideea că anumite forme de abuz pot fi trecute cu vederea, fiind tolerate.

Convingerea multora dintre noi că procedăm corect, că dăm dovadă de altruism atunci când alegem să nu intervenim, să nu dezvăluim aceste abuzuri, reprezintă unul dintre factorii care amplifică acest fenomen.

Din această perspectivă au ales să abordeze problematica violenței domestice polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, care, împreună cu reprezentanți ai centrelor de primire în regim de urgență a victimelor violenței în familie din cadrul D.G.A.S.P.C. Olt și elevi ai Școlii Gimnaziale Vlaicu Vodă Slatina, au participat, ieri, la un marș împotriva violenței domestice.

Evenimentul organizat în cadrul “Săptămânii prevenirii criminalității” a avut scopul de a mobiliza comunitatea pentru a lua atitudine în fața abuzurilor de acest gen și de a aduce la cunoștință, atât victimelor, cât și agresorilor, consecințele grave ale acestui comportament .

Reamintim victimelor violenței domestice faptul că pot solicita polițiștilor emiterea unui ordin de protecție provizoriu, care poate fi pus în aplicare de îndată, astfel încât acestea să nu mai fie nevoite să aştepte unul încuviinţat de judecător.

Inspectoratul de Poliție Județean Olt

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here