13 radare sunt active timp de trei zile în județul Olt – 26 de polițiști rutieri vor acționa zilnic

0

Începând de vineri, 28 iunie 2019, la nivelul întregii țări, Poliția Română derulează o acțiune de prevenire a accidentelor rutiere, polițiștii Serviciului Rutier Olt fiind prezenți în trafic pe arterele principale din județ.

Timp de trei zile, la nivelului județului Olt, 13 radare vor fi scoase pe șosele și autostrăzi, pentru depistarea celor care depășesc viteza legală.

Cei 26 de polițiști rutieri, care vor acționa zilnic, vor folosi echipamentele video de supraveghere a traficului rutier și de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor instalate pe autospeciale și cinemometrele portabile model TruCAM.

Pe lângă acestea, se vor utiliza și aparatele etilotest pentru depistarea și sancționarea celor aflați sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive.

În primele 5 luni ale acestui an, viteza se situează printre primele 3 cauze generatoare de accidente rutiere, aceasta fiind cauza producerii a 8 accidente grave și 19 accidente ușoare, pe raza județului Olt.

Pentru siguranța tuturor celor care participă la traficul rutier, recomandăm conducătorilor auto să respecte regimul legal de viteză și să adapteze permanent viteza de deplasare la condițiile de drum.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here