La Râmnicu Vâlcea continuă lucrările de reabilitare a unor străzi din cartierele mărginaşe

0

Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea, prin intermediul Direcţiei Administrarea Domeniului Public, are în derulare la acest moment lucrări de reabilitare stradală pe două artere de circulaţie din zona Copăcelu.

Investiţiile făcute pe strada Toporaşilor au pornit de la starea precară a sistemului de preluare a apelor pluviale, precum şi a podeţelor de acces – cele mai multe improvizate – către proprietăţile din zonă, ceea ce ducea, în condiţii de precipitaţii abundente, la inundarea gospodăriilor şi la deteriorarea platformei stradale prin crearea de făgaşe de către torenţi. Ca urmare, s-au executat rigole betonate pe ambele părţi ale drumului, totalizând 700 metri, o rigolă carosabilă în lungime de 10 metri şi o rigolă de acostament în lungime de 70 metri, s-au construit 20 de podeţe de acces la proprietăţi şi s-a construit un zid de sprijin pe o lungime de 80 metri.

Pe ansamblul strada Cătăneştilor – intrarea Cătăneştilor, investiţia a fost determinată de starea precară a carosabilului, dar şi de problemele cauzate de absenţa canalizării pluviale. Drept urmare, lucrările executate aici constau în prelungirea reţelei de canalizare pluvială pe o lungime de 37 metri şi realizarea a trei tronsoane de rigole carosabile, precum şi amenajarea de drum pe o lungime de 198 metri, având o lăţime a părţii carosabile de 5 metri şi fiind prevăzut cu rigolă carosabilă.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here