Olt: Acțiune desfășurată de polițiștii rutieri privind consumul de droguri la volan

0

3 infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice constatate de polițiști din cadrul IPJ Olt în noaptea de 20 spre 21 iulie 2019

Începând cu luna iulie 2019, în dotarea Inspectoratului de Poliție Județean Olt au intrat două aparate Drug Test, rolul acestora fiind acela de a ajuta polițiștii să depisteze conducătorii auto care au consumat substanțe psihoactive înainte de a se urca la volan. 

În noaptea de 20 spre 21 iulie 2019, la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Olt a fost organizată și desfășurată o acțiune pe raza județului, în scopul identificării persoanelor care conduc vehicule pe drumurile publice după ce au consumat substanțe psihoactive sau alcool.

În conformitate cu prevederile art. 336, alin.1 și 2 din Codului Penal, conducerea vehiculelor pe drumurile publice de către o persoană care a consumat substanțe psihoactive, constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 1 la 5 ani.

În urma acțiunii desfășurate au fost constatate 3 infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, astfel:

  • o infracțiune pentru ” Conducerea unui vehicul sub influenţa altor substanţe psihoactive”
  • o infracțiune pentru ” Conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului”
  • o infracțiuni pentru ”Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere”

Totodată, au fost reținute și 10 permise de conducere pentru conducerea vehiculelor sub influența alcoolului, unde alcoolemiile au fost sub valoarea de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.

 Exemple: 

Sâmbătă, 20 iulie 2019, la ora 23,10, un bărbat de 32 de ani,din orașul Piatra-Olt, a fost depistat pe bulevardul Nicolae Titulescu, în municipiul Slatina, în timp ce conducea un autoturism sub influența substanțelor interzise.

Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ” Conducerea unui vehicul sub influența unor substanţe psihoactive”. 

Duminică, 21 iulie 2019, la ora 02,50, un bărbat de 25 de ani, comuna Drăgotești, jud. Dolj, a fost depistat pe strada Sfântul Constantin Brâncoveanu, în municipiul Slatina, în timp ce conducea un autoturism fără a poseda permis de conducere.

În cauză, s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ”Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere”.

La data de 20 iulie 2019, la ora 23,40, un bărbat de 30 de ani, din comuna Radomireşti, județul Olt, a fost depistat pe  Drumul Județean 546, în comuna Sprâncenata, județul Olt, în timp ce conducea un autoturism, având o concentraţie alcoolică de 0,68 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Oamenii legii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ”Conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului”.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here