Siguranța în școli și prevenirea infracțiunilor comise în incinta acestora, priorități pentru prefectul de Vâlcea, Florian Marin

0

Prefectul de Vâlcea, Florian Marin, s-a întâlnit cu reprezentanți ai instituțiilor publice pentru o analiză asupra siguranței în școli și prevenirea infracțiunilor comise în incinta acestora

Joi, 1 august 2019, începând cu orele 11.00, prefectul Florian Marin, alături de subprefectul Aurora Gherghina, a avut o întâlnire cu reprezentanții și conducerile Inspectoratului Școlar Județean Vâlcea, ai Direcției de Sănătate Publică Vâlcea dar și ai instituțiilor din sistemul de ordine și siguranță publică din județ: Inspectoratul Județean de Poliție, Inspectoratul Județean de Jandarmi și Inspectoratul pentru Situații de Urgență.

 

În cadrul întâlnirii, prefectul a solicitat Inspectoratului Școlar Vâlcea să prezinte stadiul pregătirilor în unitățile școlare din județ, dat fiind apropiatul start al noului an școlar 2019 – 2020. O informare va fi prezentată de către inspectorul general al IȘJ Vâlcea în ședința Colegiului Prefectural din luna august 2019.

Am solicitat șefilor structurilor MAI din județ – poliție și jandarmerie – ca în termen de o săptămână să înainteze rapoarte, potrivit competenței fiecărei structuri, privind măsurile dispuse pe linie de ordine și liniște publică, infracționalitatea din județ, gradul de soluționare al dosarelor și petițiilor precum și principalele riscuri la adresa cetățenilor județului nostru.

Un capitol distinct al analizei se va referi la siguranța în școli, numărul de infracțiuni comise în incinta unităților școlare din județ, precum și măsurile dispuse pentru prevenirea și combaterea acestor manifestări.

Rapoartele vor fi prezentate în ședința Colegiului Prefectural din luna august 2019“, a precizat prefectul județului Vâlcea, Florian Marin.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here