Primăria Slatina a amenajat trei puncte de prim-ajutor pentru caniculă

0

În urma avertizărilor emise de Administrația Națională de Meteorologie cu privire la preconizarea temperaturilor caniculare pentru perioada următoare, Primăria municipiului Slatina anunță că este pregătită să asigure prin intermediul Direcției de Asistență Socială Slatina, primul ajutor în caz de caniculă.

Astfel, municipalitatea a amenajat trei puncte de prim-ajutor, ce funcționează în zilele când sunt emise avertizări meteorologice, începând cu Codul Galben.

Punctele de prim-ajutor sunt amplasate în următoarele zone: Fântâna Speranței, Piața Zahana, Poliția Circulație și vor fi dotate cu: ventilatoare cu pulverizatoare de apă, dozatoare cu apă și personal medical specializat.

Programul de funcționare va fi următorul: zilnic, în perioada respectivă, între orele 10.00 – 17.00. În zilele cu temperaturi ridicate, specialiștii recomandă populației să evite, pe cât posibil, să părăsească locuinţa în intervalul orar 11.00 – 18.00, să consume 1,5 – 2 litri apă/zi chiar dacă nu apare senzaţia de sete, evitarea băuturilor cu conţinut de cofeină şi a băuturilor răcoritoare acidulate ori alcoolice.

De asemenea, referitor la consumul de apă zilnic, se recomandă consumul de apă chiar şi când plecăm de acasă ori când ne aflăm pe stradă: apa este bine să nu fie extrem de rece deoarece poate provoca chiar un infarct.

Este recomandată folosirea ochelarilor de soare şi a pălăriilor sau şepcilor, haine lejere şi ample, din fibre naturale, de culori deschise.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here