Președintele CJ Dolj, Ion Prioteasa, a primit titlul de cetățean de onoare al raionului Cimișlia din Republica Moldova

0

Președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa, a primit titlul de cetățean de onoare al raionului Cimișlia, în semn de recunoaștere a implicării și a susținerii acordate de instituție pentru o importantă structură medicală din Republica Moldova

Distincția a fost acordată duminică, 25 august 2019, în deschiderea manifestărilor ocazionate de cea de-a VII-a ediție a Festivalului Național al Strugurelui, la care președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa, a participat alături de administratorul public al județului, Cosmin Durle, și de o delegație formată din consilieri județeni.

Evenimentul a avut loc într-un context special, în care marcăm un an de relații de colaborare între județul Dolj și raionul Cimișlia, fundamentul lor fiind așezat în august 2018, odată cu semnarea, la Craiova, a acordului de înfrățire.

Ca o primă expresie a acestei conlucrări, omologii noștri moldoveni au propus, iar Consiliul Județean a aprobat contribuția financiară la implementarea unui proiect care vizează renovarea și dotarea Secției de Chirurgie a Spitalului Raional, o structură medicală în care sunt tratați pacienți nu doar din Cimișlia, ci și dintr-un raion învecinat.

Am fost profund onorat să primesc din partea domnului președinte Iovu Bivol această distincție, pe care o consider o recunoaștere a meritelor tuturor celor care s-au implicat în stabilirea relației de cooperare, de la consilierii județeni care în unanimitate și-au dat acordul până la colegii din aparatul de specialitate al Consiliului Județean Dolj.

Ne bucurăm să putem duce acum pe un alt plan o bogată experiență a colaborărilor fără frontiere, pe care instituția noastră a acumulat-o pe parcursul ultimilor ani. Este suficient să spunem că, alături de parteneri din Bulgaria, am reușit derularea unor demersuri investiționale a căror valoare cumulată depășește 50 de milioane de euro.

În tot acest timp, am dobândit cunoștințe valoroase și am dezvoltat o serie de bune practici care constituie acum argumente pentru succesul conlucrării cu autoritățile din raionul Cimișlia. Am convingerea că, pornind de pe aceste baze, vom putea extinde cooperarea noastră și către alte domenii, precum educație, cultură sau economie, așa cum prevede și acordul nostru de înfrățire, iar proiectele pe care le vom pune în operă împreună vor genera beneficii semnificative pentru comunitățile din ambele regiuni“, a declarat președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa.

În cadrul deplasării, delegația condusă de președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa, a vizitat luni Secția de Chirurgie a Spitalului Raional Cimișlia, renovată și dotată în cadrul investiției derulate cu susținerea financiară a Consiliului Județean, iar marți va participa la manifestările dedicate celebrării Zilei Independenței Republicii Moldova.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here