Craiova: Asociația pentru Tineri STREETS organizează proiectul SĂNĂTATE PRIN MIȘCARE

0

Asociația pentru Tineri STREETS organizează în perioada 22 iulie – 30 septembrie 2019 în Craiova, în spaţii neconvenţionale precum: pieţe publice, parcuri și parcari market, proiectul ⹂Sănătate prin mișcare”

Proiectul are drept scop: susţinerea sănătăţii şi calităţii vieţii tinerilor. 2000 de tineri vor fi informați despre beneficiile mişcării, iar 200 de tineri vor beneficia de activităţi sportive în aer liber în spaţii neconvenţionale.

Proiectul „Sănătate prin mişcare” le oferă tinerilor craioveni  posibilitatea să facă mişcare într-un mod organizat, în care ei pot socializa, se pot informa, descoperind plăcerea de a face mişcare, alături de alţi tineri cu procupări similare. Se vor organiza 4 activităţi sportive. Evenimentele vor avea loc în weekend. Timp de o oră, tinerii craioveni vor face mișcare alături de un antrenor autorizat, familie, prieteni. Totodată vor primi pliante cu beneficiile mişcării şi cum pot adopta un stil de viaţă sănătos. Fiecare eveniment va consta în: 1 oră de activități fizice precedată de 10 minute de informare despre proiect, finanțator și importanța mișcării.

Tinerii participanţi vor fi mai deschisi faţă de mişcare, vor manifesta mai multă încredere în ei înşisi şi în potenţialului lor, vor înlătura barierele de comunicare cu o categorie de tineri pe care au tendinţa să o excludă, vor știi să promoveze mişcarea ca o alternativă la consumul excesiv de internet, vor înțelege locul, rolul și importanța mişcării în formarea personalităţii lor.

Prima activitate sportivă va avea loc în Parcul Nicolae Romanescu, zona Foișorul Fanfarei, în data de 14 septembrie 2019, între orele 18.00-19.15

Proiectul este finanțat de Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Dolj și este realizat în parteneriat cu Crucea Roșie filiala Dolj, organizație ce va asigura primul ajutor în cadrul evenimentelor, și Asociația Județeană Sportul pentru Toți Dolj. Prin acest proiect, Asociația pentru Tineri STREETS susține Craiova în obținerea titlului de Capitala Tineretului din România.

Loading...

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here