Comuna Rogova, prima din Mehedinți, beneficiară a Programului Național de Cadastru și carte funciară 2015-2023

0

Vineri, 20 septembrie 2019, președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, a participat la evenimentul de finalizare a lucrărilor de înregistrare sistematică a imobilelor din cadrul UAT Rogova, prin Programul Național de Cadastru și carte funciară 2015-2023, finanțat cu fonduri guvernamentale prin Ministerul Dezvoltării și Administrației Publice, dar și cu fonduri europene.

Obiectivul general al acestui program al Guvernului României este înregistrarea gratuită a tuturor imobilelor, terenuri și clădiri din România, în Sistemul integrat de cadastru și carte funciară, iar comuna Rogova este prima din județul Mehedinți care a finalizat acest proces, lucrările începând în anul 2016.

Publicată de Consiliul Judetean Mehedinti pe Vineri, 20 septembrie 2019

Acest demers pune capăt problemelor oamenilor care nu aveau înscris dreptul de proprietate în cartea funciară, acum putând uza de dreptul la proprietate și alte drepturi reale, după cum își doresc. Felicit conducerea Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară Mehedinți pentru finalizarea acestui proiect, dar și pe domnul primar Costinel Vamvu pentru sprijinul pe care l-a adus oamenilor prin acest demers!”, a transmis președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

În prezent, programul se mai derulează în comunele Vânjuleț și Pătulele.

Loading...

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here